TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor: Nakit avans faiz oranı ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartları ile ilgili düzenlemeler kapsamında kredi kartlarına uygulanacak azami faiz oranı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki nakit avans faiz oranı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 00:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor: Nakit avans faiz oranı ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılının ilk faiz kararını açıklamıştı. Buna göre Para Politikası Kurulu (PPK), yılın ilk toplantısında politika faizini beklenenin üzerinde bir şekilde 250 baz puan artırarak yüzde 45'e yükeseltmişti. Bu kararın ardından kredi kartı faiz oranlarında artışlar yaşandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranlarında değişikliğe gidildi. Bu değişikliğe göre nakit avans faiz oranı ne kadar oldu? Detaylar için okumaya devam ediniz.

FAİZ ORANINDA YÜKSELİŞ

TCMB'nin aldığı karar doğrultusunda Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseldi. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ''Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri hariç) uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, 31/10/2020 tarihli ve 31290 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/16) ile belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde hesaplanarak ilan edilen aylık referans orana 55 baz puan eklenerek belirlenir. Kredi kartları vasıtasıyla yapılan nakit çekim veya kullanım işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı aylık referans orana 189 baz puan eklenerek belirlenir. Bu maddeyi ihdas eden Tebliğ ile 4 üncü maddenin birinci fıkrasında yapılan değişiklik çerçevesinde hesaplanan oranlar 16/3/2024 ile 31/3/2024 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Merkez Bankasınca ilan edilerek uygulanır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.