TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konut sahibi olan bir emekli iseniz bu konuya dikkat!

Kira geliri son zamanlardaki zamlardan sonra insanlar için ek gelir haline geldi. Özellikle emekli olup kira geliri ile yaşayan kişiler için önemli bir konu haline geldi. Ancak hem emekli hem de konut sahibi iseniz dikkat etmeniz gereken bir konu var.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 10:50
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konut sahibi olan bir emekli iseniz bu konuya dikkat!

Son zamanlarda yaşanan ev sahibi ve kiracı çatışmalarından sonra kira geliri potansiyeli araştırılmaya başlandı. Bu konudaki uzmanlar kira gelir vergisi beyannamesine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Konut sahibi olan emekliler için bu durum oldukça önem arz etmektedir. Maliye bakanının başlattığı bu çalışma neredeyse tüm ülkede sürmektedir. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat’ın yaptığı açıklama ise şu şekildeydi: “Kira gelirine sahip olan emekliler Mart ayında vergilerini ödediler. Bu uygulama şu anda Mersin’de de gerçekleşiyor.” şeklinde açıklama yaptı. Peki, kimler kira gelir vergi beyannamesine dikkat etmeli? Kira vergi beyannamesinde nelere dikkat ediliyor? İşte tüm detaylar haberimizde...

konut sahibi

KİMLER KİRA GELİR VERGİ BEYANNAMESİNE DİKKAT ETMELİ?

Kira gelir vergi beyannamesi, üzerinde bulunan mülkten kira geliri elde edenlerin ödemekle yükümlü olduğu vergi çeşididir. Eğer kişi kira geliri elde ediyorsa bu beyannameyi hazırlayarak bildirmek zorundadır. Ancak son zamanlarda yaşanan durumlardan dolayı bu konu inceleme altına alınıyor. Özellikle hem emekli olup hem de kira geliri elde eden kişilerin dikkat etmesi gerekiyor. Uzmanlar bu konuda kişileri uyarıyor.

konut sahibi

KİRA GELİR VERGİ BEYANNAMESİNDE NELERE DİKKAT EDİLİYOR?

Kira gelir vergi beyannamesi, üzerinde mülk bulunan ve kira geliri alan herkes tarafından ödenmek zorunda olan bir vergi çeşididir. Maliye bakanının yaptığı çalışma sayesinde kimlerin vergi ödeyip ödemediği araştırılıyor. Yapılan bu araştırma sırasında ise kiracılara bazı sorular soruluyor. O sorulardan bazıları ise şu şekildedir: Burada kaç sene oturuyorsunuz? Ne kadar kira veriyorsunuz? Kira artışı ne kadar? Kira ödemesi hangi kanal aracılığıyla gerçekleşiyor? gibi bazı sorular yöneltiliyor. Emeklilerin çoğu vergiden muaf olduğu biliniyor. Ancak özellikle kira geliri alan emekli vatandaşların bu konuya dikkat etmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.