TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de Ramazan'da et fiyatları sabitlenecek mi?

İstanbul ve Ankara’da Et ve Süt Kurumu ile PERDER arasında yapılan anlaşma sonucu Ramazan ayı boyunca et fiyatlarının sabit kalacağı açıklanırken Ege PERDER Başkanı Mehmet Feyzi Başdaş, İzmir’de de aynı uygulamanın yapılması için ilgili yerlerle görüşmeler gerçekleştireceklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 08:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir'de Ramazan'da et fiyatları sabitlenecek mi?

KEMAL ÖZKURT – ÖZEL HABER- Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal ve İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapmış oldukları protokol ile Ankara’da Ramazan ayı boyunca 450 liraya satılan kıymanın ve kuşbaşının kilogramı 324 liradan İstanbul’da ise dana kıymanın kilogram fiyatını 314 liradan, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 344 liradan satışa sunacaklarını açıkladı. Yapılan anlaşma sonucunda Ankara ve İstanbul’da PERDER üyesi yaklaşık 4 bin adet mağazada fiyatlar ramazan ayı boyunca sabit tutulacak. Yapılan bu anlaşmanın geçen yılda da yapıldığını ve İzmir’in dahil edilmediğini belirten Ege PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Feyzi Başdaş, “İzmir’de Et ve Süt Kurumu bulunmuyor. O yüzden geçen sene de aynı şekilde İzmir dahil edilmemişti. Fakat biz vatandaşlarımızın en azından Ramazan ayı boyunca ucuza et yiyebilmesi için ilgili mercilerle görüşüp Ege Bölgesinde de aynı fiyat tarifesi için çalışmalar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İZMİR’DE DE UYGULANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Geçen yıl şimdiki Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ESK Bakan yardımcısı olduğu dönemde de kendilerine bu durumu ilettiklerini belirten Başdaş, “Şu anda gıda ürünlerinde etin dışında insanların alım gücünü zorlayacak bir artış yok. Ama kırmızı ette son 1 ay içinde spekülatif artışlar yaşandı. Karkas etin fiyatı 230 TL’den 330 TL’ye çıktı. Şu anda böyle bir hamle yapılması fırsatçılara iyi bir darbe vurmuştur fakat bu uygulamanın İzmir ve Bursa gibi en azından 4 büyükşehirde de uygulanması gerekiyor. Geçen sene aynı uygulama yapıldığında kendinse söyledik fakat İzmir’de ESK yok. En yakın Denizli de var. Ben bizzat sayın bakanımızla iletişime geçerek et fiyatlarının Ege Bölgesi genelinde sabit kalması için kendisiyle iletişime geçeceğim. Federasyon yetkilileriyle de görüşüp et fiyatlarının aşağı çekilip sabit kalması konusunda Ramazan ayına girmeden harekete geçeceğiz” diye konuştu.

İZMİR’DE 82 FİRMADA UYGULANACAK

Et fiyatlarında indirime gidilmesi halinde Ege Bölgesinde 33 üyenin toplamda 350 firmasında fiyatların uygulanacağını belirten Başkan Başdaş, “İzmir’de Acem Marketler zinciri, Aydın Market, Barış Gross Marketler zinciri, Başdaş Marketler zinciri, Bekir Ulupınar Alışveriş merkezi, Beşkardeşler, Bir-mar, Boyumar ve Ege Salı Pazarı marketlerinde toplamda 82 mağazada fiyatlarımız geçerli olacak. Bunun dışında Uşak, Manisa ve Denizli illerimizde bulunan marketlerimizde de fiyatlar uygulanacak. Ramazan ayında gıdaya talebi yükseliyor. Bu nedenle fiyat sabitleme uygulamasının tüketicilere çok faydalı olacaktır.  Ramazan ayında tüketicinin daha ucuz et alabilmesi konusunda Ege PERDER olarak elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.