TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul'da kar yağışı bekleniyor... Gözler balık fiyatlarında

Geçen hafta yaşanan fırtına İstanbul'da balık fiyatlarını yükseltmişti, ancak bu hafta fiyatlar geriledi. Tezgahlarda en uygun balık çeşitleri arasında yer alan hamsi, istavrit ve çinekop kilosu 150 TL'ye kadar düştü.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 13:05
Kaynak: İHA
İstanbul'da kar yağışı bekleniyor... Gözler balık fiyatlarında

Balıkçılar, önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışıyla birlikte fiyatların daha da düşeceğini ve balıkların lezzetinin artacağını ifade etti. Marmara Denizi'nde yaşanan fırtına sonrası balık piyasasında görülen fiyat artışı, şimdi ise 50 TL'lik bir düşüşle dengelendi. Balıkçılar, kar yağışının deniz suyunun sıcaklığını azaltarak balıkların yağlanmasına ve lezzetinin artmasına katkı sağlayacağını belirtti. Bu dönemde balık tüketiminin artabileceğini vurgulayan balıkçılar, lezzetli balıkların tadını çıkarmak için daha fazla ilginin olabileceğini dile getirdi.

"Kar Yağışı, Balıkların Lezzetini Artırır"

Balıkçı Savaş Düzenli, balıkların sert havayı sevmediğini belirterek, "Geçen hafta bu durumu yaşadık, balıkçılar ava çıkamadı ve fiyatlar arttı. İlerleyen günlerde kar yağarsa balıkların lezzeti artar. Şu sıralar çinekop çıkmaya başladı. Kar yağışıyla birlikte çinekop miktarının artmasını bekliyoruz. Ancak, fiyatlarda değişiklik olabilir. Fiyatlar uzun süredir aynı seyirde devam ediyor. Şu anda hamsi 150 TL, istavrit 150 TL, çinekop 150 TL, lüfer 200 TL, levrek 100 TL, çupra 100 TL, palamut 150 TL olarak satılıyor. Kar yağışının ardından balıkların yağlanacağını ve daha lezzetli olacağını düşünüyoruz. Vatandaşlar bütçelerine göre alışveriş yapıyorlar. İstanbul'da balık kadar ucuz ve sağlıklı bir alternatif yok" dedi.

"Balık, Etten Daha İyi"

Balık almaya gelen bir vatandaş ise, "Pazarda dolaştım, levrek almaya karar verdim. Biraz fazla aldık, bu yüzden indirim yapıldı. 100 TL yerine 90 TL'ye aldım. Balık, ete göre daha sağlıklı. Fiyatlar biraz yüksek tabii ki. Ancak, sık sık balık yemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.