TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi: detaylar ve bilgiler

İlk kez ev alacaklara düşük faiz imkanıyla devlet destekli konut kredisi fırsatı için sinyaller verildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz İlk kez ev sahibi olacak kişiler için yeni çalışma ile ilgili bilgileri aktardı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 18:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi: detaylar ve bilgiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz daha önce yapmış olduğu açıklamada ilk kez ev alacaklara düşük faiz oranıyla kredi imkanın sunulacağının müjdesini vermişti. Yapılan açıklama sonrasında düşük faizli konut kredisi ile ilgili ayrıntılar İlk kez ev alacak kişiler tarafından merak konusu oldu. Merak konusu olan düşük faizli konut kredisi ile ilgili ayrıntılar işte sizlerle...

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi netlik kazandı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından daha önce müjdesi verilen İlk Kez Ev Alacaklara Düşük Faizli Konut Kredisi kampanyası ile ilgili ayrıntılar ilk kez ev alacak kişiler tarafından merak konusu olurken, Söz konusu kredinin önümüzdeki aylarda netlik kazanılması bekleniliyor.

İlk evim konut kredisi ile ilgili her detay merak konusu olurken, Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, görüşlerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı.

Daha önce yapılan aynı kampanyalara doğrultusunda, kredi vade oranında da bir uzatma beklenildiğini ve özellikle kalıcı mortgage sistemi üzerinden, 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadenin söz konusu olduğunu dile getirdi. Ayrıca yeni yapılacak düzenleme ile birlikte kredi limit tutarın güncellenme ihtimalinin olduğunu vurguladı. Bir diğer husus ise söz konusu kredinin vade oranı, kredi faiz oranı henüz netlik kazanmış olsa da, 1.20 ila 1.50 aylık faiz oranı gibi bir kampanya sektör tarafından talep edilebilir.

Düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar belli oldu mu?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ilk evim projesi kampanyası kapsamında talep edilecek şartlar ile ilgili şu tahminde bulundu;

Özelmacıklı, “daha önce hayata geçirilen aynı projeler dahilinde, İlk evim projesi ile ilgili şartların neler olacağını tahmin etmek mümkün. Mesela söz konusu kampanya dahilinde satın alınacak, taşınmazın alınacağı şehirde yakın zamanda ikamet etmesi şartı getirilebilir. Ayrıca, ilk defa konut alacak kişilerin belli bir süredir o şehirde bulunma şartının talep edilmesi dışında, satın alınacak konutta belli bir süre dahilinde oturma şartı gibi şartlar gündeme getirilebilir.” Diyerek söz konusu proje dahilinde gerçekleşecek kampanya şartları ile ilgili düşüncelerini aktarmış oldu.

Kısa süre sonra söz konusu kredinin netlik kazanılması beklentiler arasında olduğu bilgisini ifade eden Özelmacıklı, bu durumun özellikle gerek kentsel dönüşüm gerek sınırlı arz ile yükselmeye devam eden konut kiraları satışlarına bir nebze de olsa gevşeme yaşayabilme umudu doğurduğuna dikkat çekti.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Kentsel dönüşüm için düşük faizli kredi desteği

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.