TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay'da buğdağ sapları depremzede eliyle tepsiye dönüşüyor

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan afetzede Neriman Şahan, renklendirdiği buğday saplarını örerek yaptığı tepsilerle aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 10:00
Kaynak: İHA
Hatay'da buğdağ sapları depremzede eliyle tepsiye dönüşüyor

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay'da, aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen 62 yaşındaki Neriman Şahin, Samandağı ilçesi Hıdırbey Mahallesi'nde yaşamını sürdürüyor. Mevsiminde topladığı buğday saplarını boyama işlemine sokarak başlayan Şahan, bu sapları ilmek ilmek örerek tepeleme tepsilere dönüştürüyor. Sabırla ilmek atan kadın, elde ettiği geliri aile bütçesine destek olarak kullanıyor. Şahan'ın el emeğiyle şekillenen tepsiler, 150 TL ile 300 TL arasında alıcı buluyor.

Samandağı ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Neriman Şahin, yaptığı tepsi modellerinin yemek sunumunda kullanıldığını belirtiyor. Şahin, "Tepsinin dolgu malzemesi için buğday saplarını, renklendirme işlemi için ise naylon kullanıyorum. Tepsiler, kahvaltılık, içli köfte, ekmek, meyve gibi besinlerin sunumunda tercih ediliyor. Bazı müşteriler ise süs eşyası olarak kullanmayı tercih ediyor. Tepsilere isim yazmayı da öğrendik. İlk başladığımda tepsiye Musa ağacının adını yazdım. Bu işi yaparken mutlu oluyorum. Tepsi dışında, evimize katkı sağlamak için doğal reçeller de yapıyorum ve aile geçimini bu el emeği ürünlerle sağlıyorum" diyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.