TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halka arz: Golda Gıda halka arz için başvuruda bulundu

Son dönemde giderek artan bir popülerlik kazanan halka arzlar yatırımcılara kazandırmaya devam ediyor. Golda Gıda, 27 yıllık bir geçmişe sahip olan gıda sektöründeki şirketiyle ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) başvuruda bulundu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 16:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Halka arz: Golda Gıda halka arz için başvuruda bulundu

İnvesting’in haberine göre; Golda Gıda San. ve Tic. A.Ş., 27 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak, halka arz için adım attı ve başvurusunu Konya Kağıt (IS:KONKA) Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Ülkemizde yatırım aracı olarak tercih edilen halka arz hisseleri, son dönemde birçok yatırımcının ilgisini çekiyor. Yeni şirketlerin halka arz süreçlerini takip eden yatırımcılar, Golda Gıda'nın da ilerleyen zamanlarda halka arz edileceği haberini dikkatle izliyor. Golda Gıda halka arz mı oluyor? 

golda gıda halka arz

GOLDA GIDA HALKA ARZ NE ZAMAN?

Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KONKA), Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile halka arz için aracılık ve finansal danışmanlık sözleşmesi imzaladı. Henüz başvuru aşamasında olan halka arz süreciyle ilgili detaylar ilerleyen günlerde netleşecek. KONKA tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İştirakimiz Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının halka arzı kapsamında olmak üzere, Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (IS:GEDIK) arasında HALKA ARZA ARACILIK VE FİNANSAL DANIŞMANLIK SÖZLEŞMESİ imzalanmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız"

GOLDA GIDA KİMİN?

Golda Gıda'nın 20 yılı aşkın süredir temel gıda maddelerinin üretiminde öncü bir firma olduğunu belirten Fatih Doğan, “Golda Gıda A.Ş. Bera Holding'in gıda alanında faaliyet gösteren bir firmasıdır. 1997 yılında temelleri atılmış, 1999 yılında üretim faaliyetlerine un ile başlamıştır. 2001 yılında da irmik ve makarna üretimine başlamıştır. O günden bu güne kadar un ve makarna üretiminde halen faaliyet göstermektedir. Daha sonraki dönemde 2004 yılında bisküvi sektörüne girmiştir. Bisküvi ve gofret üretimine başlamıştır. 2009-2010 yılında da bakliyat fabrikası, kırmızı mercimek üretimi devreye alınmıştır. 2011 yılında da ise bin adet büyükbaş damızlık süt hayvancılığı tesisi de aynı kampüs içinde faaliyetine başlamıştır.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.