TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 FED mayıs ayı PPK faiz kararı toplantısı ne zaman?

Mayıs ayı FED faiz kararı, dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcılarının yoğun ilgisini çekiyor. Son beş toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyen ve sabit tutan FED'in, mayıs ayı faiz kararının hangi yönde olacağı merak konusu. Ekonomistler, FED faiz kararı beklentilerini paylaştı. Şimdi ise gözler, FED'in ne zaman faiz kararını açıklayacağına çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 17:24
Kaynak: HABER MERKEZİ
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 FED mayıs ayı PPK faiz kararı toplantısı ne zaman?

ABD Merkez Bankası (FED), mayıs ayı faiz kararı için geri sayıma başladı. FED, en son mart ayında faizleri, 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında tutmuştu. Şimdi ise piyasalar, mayıs ayı Para Politikası Kurulu toplantısında alınacak faiz kararını bekliyor. Mayıs ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, merak konusu oldu.

merkez bankası

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (FED), faiz kararı toplantısının tarihini duyurdu.

FED faiz kararı toplantısı, 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek ve akşam saat 21.00'da önemli faiz kararı kamuoyuna duyurulacak.

faiz kararı

2024 MART AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentilere uygun olarak değiştirmeyerek yüzde 5,25 ile 5,50 aralığında olan 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit bıraktı.

FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Fed, 2022'den bu yana yüksek enflasyonla mücadele etmek amacıyla sıkı bir para politikası uygulamış ve bu yılın ilk iki toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmemişti.

Geçen yıl varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022'den bu yana 11 faiz artırımı gerçekleştirdi ve faiz oranını toplamda 525 baz puan artırdı.

Ocak ve mart ayında düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında, Fed politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Son toplantısında, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru indiğine dair daha fazla güven duyulana kadar politika faizini düşürmenin uygun olmayacağı vurgulandı.

Fed, bu yıl için öngördüğü toplamda 75 baz puanlık 3 faiz indirimi beklentisini korurken, piyasalarda mayıs ayındaki toplantısında politika faizini sabit tutma olasılığının yüzde 90 olduğu, haziran ayında ise yüzde 58 ihtimalle faiz indirimine başlayabileceği öngörülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.