TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Euro bölgesi nisan ayı fiyat endeksi açıklandı

Euro bölgesi nisan ayı fiyat endeksi bugün açıklandı. Gözler Avrupa İstatistik Ofisi’nde…

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 10:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
Euro bölgesi nisan ayı fiyat endeksi açıklandı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları, şubat ayında yüzde 2,6 ile beklentilere paralel yükselmişti.  Mart ayında ise Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yıllık bazda yüzde 2,4 seviyesine ulaştı. Peki Euro bölgesi nisan ayı fiyat endeksi nasıl bir seyir izliyor? Detaylar haberimizin devamında...

EURO BÖLGESİ NİSAN AYI ENFSLASYON VERİLERİ

Euro Bölgesi'nde bu yıl faiz indirimlerinin başlaması beklenirken, nisan ayındaki yıllık enflasyon verileri açıklandı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan ön verilere göre, Euro Bölgesi'nde nisanda yıllık enflasyon beklentilere uyumlu olarak yüzde 2,4 olarak gerçekleşti. Aylık enflasyon artışı ise yüzde 0,6 olarak kaydedildi.

Mart ayında yüzde 2,4 olan yıllık enflasyonun nisanda aynı seviyede kalması, piyasa beklentileriyle paralel bir seyir izledi. En yüksek yıllık fiyat artışı yüzde 3,7 ile hizmetler sektöründe gözlendi. Hizmetler sektörünü yüzde 2,8 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri izlerken, enerji dışı sanayi ürünleri yüzde 0,9 artış gösterdi. Enerji ürünleri fiyatları ise yüzde 0,6 geriledi.

Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon, nisanda yıllık yüzde 2,7 ve aylık yüzde 0,7 seviyelerinde ölçüldü. AB uyumlu verilere göre, Almanya ve Fransa'da nisanda enflasyon yüzde 2,4 olarak belirlenirken, İtalya'da yüzde 1 ve İspanya'da yüzde 3,4 seviyelerinde kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.