Euro Bölgesi'nin mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi açıklandı

Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi bugün açıklandı. Peki mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim verileri 2024 yılının ilk çeyreğinde nasıl bir seyir izledi? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 15:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Euro Bölgesi'nin mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi açıklandı

Avrupa İstatistik Ofisi bugün, Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi'nin 2024 yılının ilk çeyreğinde mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim verilerini açıklayacak. Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, Şubat ayında Ocak ayına göre yüzde 0,8 artmıştı ve veriler beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti. Peki Euro bölgesi 2024 yılının ilk çeyreğinde sanayi üretimi nasıl bir seyir izliyor? Detaylar haberimizin devamında... 

EURO BÖLGESİ 2024 YILI SANAYİ ÜRETİMİ

Avrupa İstatistik Ofisi, Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin öncü verilerini güncelledi.

Buna göre, 20 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine kıyasla yüzde 0,3 artış gösterdi. Yıllık bazda GSYH'de artış ise yüzde 0,4 olarak hesaplandı.

Avro Bölgesi ekonomisi, geçen yılın hem üçüncü hem de dördüncü çeyreğinde yüzde 0,1'lik küçülme kaydederek "art arda iki çeyreklik daralma" olarak bilinen teknik resesyona girmişti.

AB genelinde ise mevsimsellikten arındırılmış GSYH, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 0,4 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nin en büyük ülkeleri arasında, İspanya yüzde 0,7'lik büyümeyle ilk çeyrekte en güçlü performansı sergileyen ülke oldu. Almanya ve Fransa yüzde 0,2, İtalya ise yüzde 0,3 büyüdü.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.