TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En rahat konut kredisi fırsatı duyuruldu! 15 yıl yan gelip yatıp konut sahibi olacaksınız

15 yıllık uzun vadeli ve avantajlı faiz Oranlarıyla konut kredisi imkanı yakında! Konut sahibi olma hayali kuranların sabırsızlıkla beklediği ‘İlk Evim’ konut kredi kampanyasına başvuruların başlamasına az kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 17:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
En rahat konut kredisi fırsatı duyuruldu! 15 yıl yan gelip yatıp konut sahibi olacaksınız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Açıklamalarıyla Gündeme Oturan Konut Kredisi Kampanyasının Ayrıntıları Belirginleşiyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı açıklama sonrası, toplumda büyük bir ilgi uyandıran konut kredisi kampanyasının detayları aydınlanmaya başladı. 

Peki, ‘İlk Evim’ konut kredisi kampanyasına başvurular ne zaman açılacak? İşte, faiz oranları ve başvuru koşulları hakkında bilinmesi gereken önemli noktalar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ‘İlk Evim’ Konut Kampanyası’na yönelik hazırlıklar hız kesmeden sürüyor. Kampanya dahilinde, vatandaşlara cazip faiz oranlarıyla konut kredisi fırsatı sunulacak. 

Fakat, başvuru tarihleri ve gerekli şartlar henüz kesinleşmiş değil. Çalışmaların bitirilmesiyle birlikte, bu konunun yıl sonuna dek Meclis’e taşınması ve TBMM gündemine oturması öngörülüyor.

konut kredisi

‘İlk Evim’ Konut Kampanyası’nda, vade süresinin 15 yıl olması ve faiz oranının yüzde 1.20 seviyesine indirilmesi bekleniyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), ikinci bir ev satın alacak bireyler için kredi kullanımını kısıtlamasıyla, artık yatırım amaçlı değil, gerçek ihtiyaç sahiplerinin ev sahibi olması amaçlanıyor.

Kampanya dahilinde, ilk defa ev satın alacak bireylere yüzde 1.20 faiz oranı uygulanacak ve kredi vadesi 15 yıl olarak belirlenecek. Bu avantajlı faiz oranı, yalnızca evi olmayan bireylere tanınacak ve başvuru koşulları netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacak. 

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki’nin ifadelerine göre, mevcut evini yenilemek isteyenlere de aylık 0,69 faiz oranıyla 180 ay vade imkanı sağlanacak. Kampanyanın tüm detayları kesinleştiğinde ek bilgi olarak açıklanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.