TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri: Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

2024 Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte gözler, emeklilere yapılacak olan ikramiyeye çevrildi. Yıl içerisinde Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki kez ödenen emekli ikramiyesi, vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri…

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 15:55
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri: Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ödenen ikramiyeler, geçtiğimiz yıl 2'şer bin lira olarak gerçekleşmişti, toplamda 4 bin lira. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesine yönelik taleplerde bir artış olması durumunda hükümetin bu konuda adım atmaya hazır olduğunu belirtti, "Bu çerçevede çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" dedi. Bu açıklama ile birlikte emekliler Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Sorusuna cevap aramaya başladı.

emekli bayram ikramiyesi

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emeklilerin bayram ikramiyesinde yüzde 50'lik bir artışla ödemenin 3 bin lira olarak belirlendiğini duyurdu. Bu karar, emekliler arasında beklentilere cevap niteliğinde olup, bayram öncesi maddi destek sağlayacak.

emekli bayram ikramiyesi

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu yıl 10 Nisan'da başlayacak olan üç günlük Ramazan Bayramı öncesinde, emeklilere bayram ikramiyeleri verilecek. Emeklilere bayram öncesi maddi destek sağlamak adına, 1-9 Nisan tarihleri arasında ikramiye ödemelerinin hesaplara geçmesi planlanıyor.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile hak sahiplerine bayram ikramiyesi verileceğini duyurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.