TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EİB’ten deprem bölgesindeki kadınlara mentörlük desteği

EİB, tarafından 3 yıldır başarıyla devam eden Export- Up Mentörlük programı kapsamında bu yıl Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilden toplamda 14 girişimci iş kadınına mentörlük desteği verilecek

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EİB’ten deprem bölgesindeki kadınlara mentörlük desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı 11 ilde ilk günden beri bütün kaynaklarını bölgeye seferber eden Ege İhracatçı Birlikleri bu kez de üç senedir başarıyla yürüttüğü EİB Export-Up Mentörlük Programı ile afet bölgesindeki kadın girişimcilere yardım elini uzatıyor.

WhatsApp Image 2023-09-26 at 11.07.27eib 67 ty

EİB Export-Up Mentörlük Programının yeni döneminde deprem bölgesine yönelik olarak Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) işbirliğiyle, afet durumu nedeniyle ticari faaliyetleri sekteye uğrayan 11 ilden toplamda 14 kadın girişimciye uzmanlık ve yetkinlikleri doğrultusunda danışmanlık ve deneyim paylaşımları ile tekrardan ihracata dönmeleri amacıyla mentörlük hizmeti sunulacak. Export-Up Mentörlük Programı esas alınarak 3.’sü düzenlenen programın eğitim ve bilgilendirme toplantıları çevrimiçi olarak gerçekleşti. Programa Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seray Seyfeli ve Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Odabaşı katılım gösterdi. EİB’in Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında öncü bir rol üstelendiğini belirten Eskinazi, “Ana misyonumuz sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak” dedi. 

eskınazı eib

ANA MİSYONUMUZ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA
EİB olarak 6 Şubat sabahından itibaren tüm mesaimizi depremin yaralarını sarmak için mücadele ettiklerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Ege İhracatçı Birlikleri olarak ilk etapta Ticaret Bakanlığımızdan 6 milyon liralık bir kaynağımızı ayni yardım olarak kullanmak için izin aldık. İlk andan itibaren bugüne kadar deprem için çalışmadığımız bir dakika bile yok. Ülkemizin ilerlemesi için, çok seslilik için, demokrasi için taşın altına elini koyan kadınlarımıza ihtiyacımız var. Biz EİB olarak Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında öncü bir rol üstleniyoruz. Çünkü ana misyonumuz sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak. İyi işleyen bir mentörlük programını afet bölgesine yönelik kurgulamak için Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile görüşmeler gerçekleştirdik ve onların değerli katkıları, yönlendirmeleri ile takvimimizi belirledik, eşleşmelerimizi oluşturduk. Türkiye’ye rol model olan EİB Export-Up Mentörlük Programımızın yeni dönemini GAİB ve Ege İş Kadınları Derneği iş birliğiyle ticari faaliyetleri sekteye uğrayan 11 ildeki 14 kadın girişimcimize yönelik kurguladık” diye konuştu. 

11 İLDE 14 KADIN GİRİŞİMCİ DESTEKLENECEK
Türkiye’de kadın ve genç girişimcilere yönelik ilk ihracat odaklı mentörlük programı Export-Up Mentörlük Programının üç senedir başarı hikayelerinin yazdığına dikkat çekerek 3. Dönem programı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Eskinazi, “Afet bölgesindeki 11 ilimizde yurtdışına mikro ihracat yapan, kurumsallaşmış, coğrafi işaretli ürünler üzerinde çalışan, sürdürülebilir ve katma değerli üretim yapan, uluslararası organik sertifikalara sahip, e-ticaret ve e-ihracat ile uğraşan, yüzlerce kadın girişimciye ulaşan kolektif yapılanmalar mevcut. Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay’dan 3’er, Kahramanmaraş’tan 1, Malatya’dan 2 toplamda 14 kadın girişimcimize iş dünyası temsilcilerimizin uzmanlık ve yetkinlikleri doğrultusunda verilecek eğitim, danışmanlık ve deneyim paylaşımları ile girişimcilerimizin tekrardan ihracata dönmeleri amacıyla mentörlük hizmeti sunacağız. Programın yine 6 ay sürmesini planlıyoruz. Hedef pazar belirleme, global pazarlama stratejisi, e-ihracat, start-up kültürü ve birçok enstrümanı içinde barındıran yeni nesil devlet yardımları hakkında eğitimler de verilecek. Export-Up Mentörlük Programımızın yeni döneminin verimli geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu. 

e1 2e

KADINLAR BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
EGİKAD’ın her zaman kadınları iş hayatında desteklemenin birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Odabaşı, “EGİKAD olarak kadınlara yönelik iki tane Uluslararası Avrupa Birliği projesi yürütüyoruz. Birincisi İzmir Valiliği’nin koordinatörü olduğu EGİKAD’ın İzmir Ekonomi Üniversitesi ile ortak yürüttüğü yaratıcı kadınları iş hayatına sokmak için uluslararası 'Mira-İş Dünyasında Yaratıcı Kadınlar (Creative Women in Labor Market) projemiz, Portekiz, İngiltere ve Romanya’dan ortaklarımızla iki sene süren bu program tamamladık. Mira Projemizde birçok pilot eğitim düzenledik. Hem İngiltere, Portekiz ve Romanya’dan gelen girişimcilere hem de projeye Türkiye’den katılan bütün girişimcilere İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde eğitimler verdik. Diğer projemiz de EGİKAD’ın koordinatörü olduğu evdeki kadınların dijitalleşmeyi daha fazla öğrenmeleri ve dijital beceriler edinmeleri için yürüttüğümüz DAS (Digital Age Skills) Projemiz Litvanya, Yunanistan, Bulgaristan, İspanya’dan ortaklarımızla başarıyla devam ediyor” diye belirtti.  

DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN BERİ BÖLGEYE DESTEK VERDİK
EGİKAD olarak depremin ilk gününden beri bölgeye destek verdiklerini belirten Odabaşı, “Bu programımız kapsamında depremden etkilenen illerden toplamda 15 kadın girişimcimize iş dünyası temsilcilerimizin uzmanlık ve yetkinlikleri doğrultusunda verilecek eğitim, danışmanlık ve deneyim paylaşımları ile girişimcilerimizin tekrardan ihracata dönmeleri amacıyla mentorluk hizmeti sunulacaktır. 6 ay sürmesi planlanan bu program kapsamında depremden etkilenen illerden toplamda 14 kadın girişimcilerimize uzmanlarımız tarafından verilecek eğitimlerle tekrardan ihracata dönmeleri kapsamında mentörlük hizmeti verilecektir. EİB, GAİB ve EGEKAD iş birliğiyle hazırlanan bu programın verimli olmasını diliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İSO İlk 500’de 17 KAYSO üyesi firma yer aldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.