TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EGİAD enerji verimliliği için yola çıktı

EGİAD, enerji israfına dur diyebilmek adına enerji verimliliği çalışmalarıyla bilinen Apollo IoT Yazılım ve Enerji Teknolojileri A.Ş firması ile iş dünyasını bir araya getirdi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
EGİAD enerji verimliliği için yola çıktı

İş dünyasının artan enerji maliyetlerinden ötürü çıkmaza girmemesi için çözüm yolları arayan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), enerji verimliliği çalışmalarının düzenlenmesi konusunda üye firmalara hizmet verebilmek amacıyla ofisi İzmir İZQ Girişimcilik Merkezinde bulunan enerji yönetimi platformu Apollo IoT Yazılım ve Enerji Teknolojileri A.Ş. ile iş birliği çalışmalarına başladı.

EGİAD enerji verimlili (1)

Endüstriyel enerji yönetimi platformu Apollo'yla en büyük işletme giderlerini azaltmak için yola çıkan EGİAD, seminere Apollo firmasını temsilen Pazarlama Yöneticisi Nida Perk, Operasyon Yöneticisi Süleyman Atlas, Satış Yöneticisi Nurten Çay katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Genel Sekreter Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, sürdürülebilir bir dünya için enerji tasarrufunun büyük önem kazandığına dikkat çekerek, “Enerji tasarrufu hepimiz için büyük önem taşıyor. Küresel ısınma, sanayileşme ve artan dünya nüfusu sonucu enerji açığı büyürken, enerji kaynakları da buna bağlı olarak hızla tükendi. Enerji darboğazının aşılması ve enerjinin daha verimli kullanılması için herkese büyük sorumluluklar düşüyor” dedi. Endüstri 4.0 perspektifinde, dünyada ve Türkiye’de dijitalleşme sürecinde tesislerin tüketim trendlerine en uygun analizler ve izlemeler sonucunda operasyonel ve maliyet verimliliğinin artırılması için çalıştıklarını dile getiren Dalkılıç, “Endüstriyel enerji yönetimi platformu Apollo'yla en büyük işletme giderlerimizi azaltmak için yola çıktık. Apollo, Türkiye’nin dijital enerji platformu girişimleri arasındadır. Bulut tabanlı olan bu platform, fatura kontrolü, optimizasyon ve tahminleme için tasarlanmıştır. Cihaz veya donanım kurulumuna ihtiyaç duymadan kolay entegrasyon sağlar, geçmiş ve anlık tüketim verilerini izlemenizi ve elektrik faturanızın doğruluğunu kontrol etmenizi sağlar. Apollo, gerçek zamanlı doğrulama ile elektrik tüketiminin maliyetini düşürmeye yardımcı olur, anormal tüketimleri ve reaktif cezaları anlık olarak tespit ederek gelişmiş alarmlarla sizi bilgilendirir. Kullanıcı dostu web tabanlı arayüzü ve gelişmiş grafikleri sayesinde şirket çalışanlarının enerji takibini daha pratik hale getirir, enerji verimliliğini artırarak maliyet tasarrufu sağlar ve çevreyi korur. EGİAD’a özel indirimle bu imkanlardan yararlanacağız” diye konuştu.

EGİAD enerji verimlili (3)

Elkom Teknoloji'nin ürünü olan Apollo, tüm enerji giderlerini tek bir platform üzerinden izleyerek, optimize ediyor ve enerjide dijitalleşiyor. Ayrıca, Apollo One, Apollo IoT ve Apollo Pro yazılımları sayesinde enerji maliyetlerinde yüzde 30'a varan avantaj sağlaması ile de biliniyor. Elkom, onlarca yıldır binlerce tesisin karşılaştığı enerji - elektrik sorunlarını ve zorluklarını farklı tecrübeler edinerek bu tecrübeler ışığında, enerji izleme prosedürü uyguluyor.

Firma adına sunum gerçekleştiren Apollo ekibi ise, farklı sektörlerdeki müşterileri için Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi ile tüketim trendlerini anlık ve geleceğe dönük analizlerle tesislerin 360 derece tek platformdan enerji izlemesini sağladıklarını belirterek, “Tesisler için en büyük gider kalemlerinden biri olan elektrik tüketiminin gerçek zamanlı doğrulamasını sağlayarak kwh’de değişiklik olmasa dahi maliyetleri düşürüyoruz. Gelişmiş ve kişiselleştirilebilen alarmlar tüm olağan dışı tüketimleri anlık olarak tespit ediyor, operasyonel ve kişi bazlı hataların önüne geçiyor. Gelişmiş grafik ve kullanıcı dostu ara yüzüyle multi-disipliner enerji çalışma alanı sağlayarak, dijital dönüşüm evresindeki şirket çalışanlarının üretkenliğini arttırıyor, enerji takibini daha pratik hale getiriyor. Ayrıca Türkiye’nin ilk bulut tabanlı fatura kontrol, optimizasyon ve tahminleme platformu olarak da faaliyet göstermekteyiz. Altyapı ve donanım maliyeti olmadan kolay entegrasyonla, geçmiş tüketim verilerini kullanılarak hesaplanan işletme karakteristiğine en uygun, elektrik tarifesi avantajını sunuyoruz. Tahminleme ve Operasyonel Verimlilik Sistemi ile gereksiz tüketimlerin önüne geçiyor, enerjiyi en verimli şekilde kullanarak tüketimleri ve karbon emisyonunu azaltıyor, maliyet tasarrufu sağlarken çevreyi de koruyoruz” şeklinde konuştular.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: EGİAD Başkanı Yelkenbiçer'den OVP değerlendirmesi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.