TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

E-ticaret nasıl yapılır? Bu adımları takip ederek e- ticaretle para kazanın

E-ticaret nedir, e-ticaret nasıl yapılır sorusu bu konuyla ilgilenen kişilerin sıkça sorduğu sorulardan biri. Peki e-ticaret nasıl yapılır? İşte cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
E-ticaret nasıl yapılır? Bu adımları takip ederek e- ticaretle para kazanın

GURBET YAVUKLU

‘’İnternet ticareti’’ olarak da bilinen ve pek çok kişi tarafından araştırılan e-ticaret, aslında online satış kanalları ya da internet üzerinden yapılan fiziki ürün veya hizmet alım satımı anlamına gelir. E-ticarette çoğunlukla fiziksel ürünlerin satışı sağlansa da bakıldığında internet kanalında yapılan her türlü ticari faaliyet e- ticaret kapsamına girer. E- ticaretin tanımını yaptığımıza göre şimdi sıra nasıl yapıldığına bakmakta. Peki e- ticaret nasıl yapılır?

E-ticaret nasıl yapılır?

E-ticaret nasıl yapılır sorusu, e- ticaretle ile uğraşmak ve bunu bir iş olarak yapmak isteyen kişilerin sıkça sorduğu bir soru. Bununla ilgili takip edilmesi gereken adımlar bulunuyor. Yani adım adım ilerlediğinizde siz de kendi e- ticaret kolunuzu oluşturabilir ve bundan kazanç elde edebilirsiniz.

Öncelikle kendinize bir iş fikri edinin. Yani neyi kime nasıl satmak istiyorsunuz. Buna karar vermeli ve bu doğrultuda ilk adımınızı atmalısınız. Daha sonra iş modelinizi seçmelisiniz. Yani ne satmak istiyorsunuz? El yapımı ürünler mi dijital ürünler mi?  Ne satacağınızı belirleyin ve planlamanıza başlayın.

Tabi ki satacağınız ürünün markasını oluşturmadan olmaz. Markanız ve logonuz müşterilerin karşısına çıkarken sizin için artı puan olacaktır. Markanıza özgün akılda kalıcı ve dikkat çekici bir logo belirlemeli ve markanıza da daha önce kullanılmayan bir isim vermelisiniz.

İnternetten satış yapıyor ve işinizi büyütmek istiyorsanız şirket de kurmanız gerekecek ve e- ticaret alt yapısını mutlaka kurmanız gerekecek. Fikir ve alt yapı yeterli olmuyor, bununla beraber domain yani alan adı almalısınız.

E- ticaretin olmazsa olmazı tabi ki kargosu, sanal POS’u ve diğer lojistik alanlarıdır. Bunlara mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Evet, bütün bu aşamaları da geçtiyseniz sırada e- ticaret sitenizi kurmak var. Siteniz markanızı ve işinizi temsil ettiği için kesinlikle çok titiz ve özenli hazırlanmalı.

Buraya kadar bütün adımları geçip sitenizi kurdunuz artık ürününüzü satışa çıkarabilirsiniz. Fakat işinizi büyütmek, markanızın tanınırlığını artırmak için e-ihracat yapmayı da es geçmemelisiniz. Örneğin Amazon, eBay gibi pazaryerlerinden ürününüzün satışını gerçekleştirebilir ve bu sayede kısa sürede büyüyebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.