TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

e-ihracata dair önemli bilgiler artık "e-Kolay İhracat Platformu"nda

Ticaret Bakanlığı, "e-Kolay İhracat Platformu (E-KİP)" adlı girişimiyle ihracatla ilgili önemli bilgileri ve eğitim içeriklerini paylaşmayı amaçlıyor. Bu platform, ihracat süreçlerinde ihtiyaç duyulan temel bilgileri sunarak iş dünyasına destek sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 15:04
Kaynak: AA
e-ihracata dair önemli bilgiler artık "e-Kolay İhracat Platformu"nda

Ticaret Bakanlığı, e-ihracatta dijitalleşme ve destekleme çalışmalarını sürdürerek, ihracatçılara yurt dışındaki müşterilere doğrudan ulaşma imkanı sağlayan e-ticaret kanallarının ihracat modellerine entegre edilmesini hedefliyor. Bu çerçevede, Bakanlık tarafından hazırlanan destek paketi kapsamında, şirketlerden e-ihracat konsorsiyumlarına, perakende e-ticaret sitelerinden pazar yerlerine ve B2B platformlarına kadar birçok alanda destekler sağlanıyor.

Geçen yıl, destek kapsamına iki pazar yeri, dört perakende e-ticaret sitesi, dört e-ihracat konsorsiyumu ve 89 şirket dahil edilirken, 159 yararlanıcı ön onay başvurusunda bulundu. 2023'ün ilk üç çeyreğinde ise 36 milyon lira destek ödemesi gerçekleştirildi.

"Kolay İhracat Platformu" ile ihracatçılara ve girişimcilere, ihracat süreçlerinde gerekebilecek her türlü bilgi ücretsiz olarak sunuluyor. Bu platform, ihracatçıların ihraç etmek istedikleri ürün ve hedefledikleri ülkeye yönelik detaylı bilgilere kolayca erişmelerini sağlıyor. Geçen yıl, "İş Kültürü Modülü"nün eklenmesiyle platformdaki hizmetler genişletildi.

"Kolay İhracat Platformu" 2020'den bu yana 3,4 milyondan fazla kez ziyaret edildi. Bu süre zarfında, platforma 550 bini aşkın kullanıcı girişi yapıldı ve 71 binden fazla kullanıcı kaydedildi.

Ticaret Bakanlığı, e-ihracata odaklanan "e-Kolay İhracat Platformu" çalışmalarını sürdürerek, hedef pazar ve pazar yeri önerileri sunmayı, e-ihracatla ilgili temel bilgileri ve eğitim içeriklerini paylaşmayı planlıyor.

Platforma, e-ihracat sürecini detaylı bir şekilde açıklamak amacıyla "Adım Adım e-İhracat Modülü" ile "Akıllı e-İhracat Robotu"nun eklenmesi planlanıyor.

"Türkiye E-İhracat Platformu" ise ülkenin ihracatçı envanterini dijital ortama taşımayı ve milli bir dijital B2B platformu oluşturmayı hedefliyor. Bu sayede firmaların e-ihracat yapmalarına olanak sağlanacak. Bakanlık, söz konusu platformun uygulanması konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ile iş birliği yapmaya devam ediyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.