TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar kuru düşüyor mu? Yerel seçim sonrası dolar ne kadar oldu? 1 dolar şu anda ne kadar? 1 Nisan 2024 dolar fiyatları

Yerel seçimin sonuçlanmasının ardından yatırımcıların en merak ettiği konularda biri dolar kurundaki hareket oldu. 1 Nisan 2024 dolar kaç TL? Dolar düşüyor mu? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 16:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dolar kuru düşüyor mu? Yerel seçim sonrası dolar ne kadar oldu? 1 dolar şu anda ne kadar? 1 Nisan 2024 dolar fiyatları

Dolar kuru, günlük ekonomik takvimlerin en çok merak edilen konularından biridir. Yatırımcılar, iş dünyası ve hatta sıradan insanlar, döviz kurlarının günlük değişimlerini takip ederek ekonomik durumu değerlendirirler. İşte bugünün dolar kuru ve güncel dolar/TL değerleri:

1 Nisan 2024 tarihi itibariye Dolar kuru alış fiyatı, 31,9485 TL olarak kaydedilirken, Dolar satış kuru 31,9549 TL üzerinden işlem görüyor.

DOLARDA BEKLENEN DÜŞÜŞ

Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle yeni yerel yönetimlerini belirledi. Seçim sonuçlarının ardından yurt içi piyasalarda beklenen hareketlilik yaşandı.

Dolar ve euro, seçim sonrası ilk işlem gününde düşüş yaşadı. Geçen haftayı 32,40 civarında tamamlayan dolar/TL, bugün yüzde 1'in üzerinde bir düşüşle 32 seviyesinin altına geriledi.

Dolar/TL, 5 Mart'tan bu yana ilk kez 31,4989 seviyesini gördü. Euro/TL de yüzde 1,73'lük bir değer kaybıyla 34,50'nin altını test etti.

Goldman Sachs, yerel seçimlerin ardından Türkiye ekonomisini değerlendirdi ve önümüzdeki dönemde Türk Lirası için olumlu bir performans öngördü.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ekonomi politikalarına ilişkin açıklamalar yaptı.
Seçim sonuçlarının millet ve ülke için hayırlı olması dileğinde bulunan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Eylül 2023'te açıkladığımız OVP'yi güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Ana hedefimiz olan, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız. OVP'de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçireceğimiz yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacağız. Böylece sürdürülebilir büyüme amacımıza ulaşarak sağlayacağımız kalıcı refah artışı toplumun tüm kesimlerince paylaşılacaktır. Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır ister. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.