TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar bilmecesi sürüyor! Nereye kadar yükselecek?

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolar kurunun nereye kadar yükseleceği merak konusu olurken, uzmanlar konuyla ilgili yorumlarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 13:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dolar bilmecesi sürüyor! Nereye kadar yükselecek?

KEMAL ÖZKURT

Türkiye'de seçim sürecinde piyasalarda oluşan belirsizlikten dolar da nasibini aldı. Seçimlerin sonuçlanmasıyla ve dolar kurunun bir anda yükselişe geçmesi ise vatandaşlarda panik havası oluşturdu. Dolar gün içinde son olarak 23,13 Türk lirası seviyelerine ulaştı. Vatandaşlar arasında merak konusu olan Dolar kurundaki yükseilişin ne şekilde olacağı konusundaki uzman yorumlarını sizler için haberimizde derledik.

"NAS EKONOMİ MODELİNİN SONUCU: DUVAR"

Dolar kurunun anlık yükselişine ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tek cümleyle yorumladı. Demirtaş, gün içinde 22 TL'yi geçen dolar kurunu “Nas ekonomi modelinin sonucu: Duvar” şeklinde yorumladı. Demirtaş'ın bir diğer yorumu ise "Top yere düşmeden sekmez" olmuştu.  Bir önceki paylaşmında ise doların yükselişinin şaşırtıcı olmadığını ifade eden Demirtaş, "Sevgili Arkadaşlar Dolar-TL'deki yukarı hareket şaşırtıcı değil. Suni olarak baskılanıyordu. Ederi çok daha yükselteydi. Baskılama azalınca ederine gidiyor. Şaşılacak bir şey yok. Bunu daha önce de yazmıştım…" ifadelerini kullanmıştı.

demirtaş

ÜLKENİN MİLYARLARCA DOLAR DÖVİZ REZERVLERİ...

Ekonomist ve yazar Uğur Gürses, ise dolar kurundaki artıştan dolayı iktidarı hedef aldı. Gürses, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bütün o palavralar kapaklar açıldığında böyle ortaya çıkabilecek tabloyu saklamak için atıldı. Ülkenin milyarlarca dolar döviz rezervleri berbat politikaların sonuçlarını örtülemek için eritildi…" ifadelerine yer verdi.

uğur gürses

"MERKEZ BANKASI TOPLANTISINA KADAR DOLAR YÜKSELECEK"

Dolar kurundaki yükselişi Türkiye'nin 'Devalüasyon' yaşadığı şeklinde yorumlayan ekonomist Hatice Kolçak, "Dolar çok ciddi hız kazandı. Çok hızlı yükseliş var. Güne başlarken dolar 22'yi zaten geçmişti. 22.30 oldu. 22.60 oldu. 22.76 oldu. Çok hızlı bir çıkış var bugün. Nerede duracak kısmı kocaman bir soru işareti. Önümüzde Merkez Bankası toplantısı var. Toplantıya kadar doların gideceğini düşünüyorum. Çok hızlı giderse, bugün ellerini çektiler dövizin üzerinden. Ama bunu faizle bastıracağız. Bunun ardından yüksek bir faiz geliyor. Merkez Bankası 3'üncü hafta toplantısı var. Muhtemelen ciddi faiz gelecek. Faizin gelmesi ile kur dengelenecek. Buraya gelir diyemem çok zor." dedi.

hatice

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.