TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da tatlıcılar Ramazan ayına hazır

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Diyarbakır'daki tatlıcılar burma kadayıf tatlısı üretimi için yoğun bir mesaiye başlıyorlar. Tatlıcılar, Ramazan ayı boyunca günlük olarak 1 ton tatlı satışını hedefliyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 14:24
Kaynak: İHA
Diyarbakır’da tatlıcılar Ramazan ayına hazır

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Diyarbakır'daki tatlıcılar burma kadayıfı için şehir içinden ve dışından gelen siparişlerle yoğun bir çalışma temposuna girdi. Kentin tescilli lezzetlerinden biri olan burma kadayıfı üreten meşhur Kadayıfcı Sıtkı Usta'nın çalışanlarından Mehmet Emin Turan, Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını ve siparişlerde artış yaşandığını belirtti.

Turan, "Yarın Ramazan ayına giriyoruz. Diyarbakır'da toplam 9 şubemiz var. Ramazan ayında günlük olarak 1 ton tatlı satışını hedefliyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Bu süreçte fıstıklı burma kadayıfımızın güncel fiyatı 500 TL, cevizli burma kadayıfımızın ise 380 TL" açıklamasında bulundu.

Şehir dışına da tatlı gönderdiklerini belirten Turan, "Ramazan ayında vatandaşlar genellikle iki günde bir ikişer kilo tatlı alıp eve götürüyor. Vatandaşlarımız Ramazan'ın hemen hemen her günü tatlı tüketiyorlar. Tabii ki, bu tatlılarımızı kaliteli ürünlerimizle yapıyoruz. Diyarbakır'da tatlı denilince ilk akla gelen burma kadayıftır. Ramazan ayında da daha çok fıstıklı burma kadayıf tercih ediliyor. Sadece Diyarbakır'a değil, il dışına da tatlı siparişi veriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.