TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destek ödemesi alanlar bayram edecek! Zam tarihi açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar, destek ödemelerindeki artışları inceleniyor. Bu kapsamda, Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlar sağlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 17:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Destek ödemesi alanlar bayram edecek! Zam tarihi açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerini Nisan ayı içerisinde Ramazan Bayramı öncesinde hak sahibi vatandaşlara iletiliyor. Bu ödemeler, Ramazan Bayramı öncesinde sağlanırken, önümüzdeki aylarda ise ay ortasında farklı sosyal yardım ödemelerinin iletilmesi bekleniyor. Vatandaşlar, bu desteklere ilişkin gelişmeleri yakından takip etmekte ve sosyal yardımlardaki artışları araştırmakta. Bakanlığın destek ödemelerine ne zaman zam yapacağı ve güncel ödeme tutarları da merak ediliyor…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapmayı planlamakta. 

para

Bu süreçte, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Haziran ayı enflasyon verilerini açıklaması bekleniyor ve bu verilerin netleşmesiyle birlikte evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri ile yaşlı ve engelli aylıklarında artış olması öngörülüyor. Enflasyon verilerinin belirleyici rol oynadığı bu artışlar, hem memurlar ve emekliler hem de sosyal yardım alan vatandaşlar tarafından dikkatle izlenmekte.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerinde Ocak ayında yapılan zam sonrası, Temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre bir artış yapılması bekleniyor. 

para

Yılın ilk üç ayındaki enflasyon verilerine dayanarak yapılan tahminlere göre, üç aylık enflasyon farkı .05 olarak belirlenmişken, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon rakamlarıyla bu oranın daha da yükselebileceği öngörülüyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Haziran ayı enflasyon rakamlarını Temmuz ayının ilk günlerinde açıklaması bekleniyor ve eğer altı aylık enflasyon %20 ile %25 arasında olursa, sosyal yardımlarda da benzer bir artış oranı sağlanabilir

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.