TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: 2026’da tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Orta vadeli programımızı uygulamaya koyuyoruz. Adım adım bu hedefe ilerliyoruz ve inşallah sonuçlar elde edeceğiz. Yıllık bazda sonuç almak biraz zaman alabilir, ancak Mayıs sonrası, Haziran veya Temmuz gibi yaz aylarında yıllık bazda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz. 2025 yılında, orta vadeli programımıza göre enflasyon oranını yüzde 15'lere düşürmeyi hedefliyoruz. 2026'da ise Allah'ın izniyle yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmayı planlıyoruz. Bu süreç planımızı ve programımızı takip ediyoruz ve adım adım bu hedefe ulaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 21:05
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: 2026’da tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'e ziyaretlerde bulunmak üzere geldi. Valilik ve iş dünyası ziyaretlerinin ardından düzenlenen iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, burada vatandaşlara seslendi.

"20-21 yıllık bir döneme asırlık hizmetleri sığdırmamız mümkün oldu"

Yılmaz, AK Parti'nin 21 yıllık döneminde asırlık hizmetler gerçekleştirdiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli olarak üzerinde durur ve şöyle der; 'biz bu millete efendilik yapmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.' Biz de onunla birlikte yol arkadaşları olarak, bu millete efendilik değil, hizmetkar olma anlayışıyla gece gündüz koşturuyoruz. Masa başında değil, alandayız. İnsanlarımızla birlikteyiz, her an milletimizle iç içeyiz. Cumhur İttifakı olarak, millete hizmetkar olmayı en büyük şeref olarak görüyoruz ve bu anlayışla 20-21 yıllık bir döneme asırlık hizmetleri sığdırmamız mümkün oldu. Bu anlayışla eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Geçen yıl dünya ekonomisi yaklaşık olarak yüzde 3 oranında büyürken, Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 oranında bir büyüme gösterdi."

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl ekonomik açıdan önemli bir büyüme kaydettiğini vurgulayan Yılmaz, "Alhamdulillah, siyasi istikrarımız devam ediyor. 21 yıldır, Türkiye istikrar ve güven ortamında yoluna devam ediyor. Bu, adeta havayla, suyla birlikte değerli bir unsurdur. Olmadığında insanlar, kıymetini daha iyi anlıyorlar; ancak varken belki de yeterince fark edemiyoruz. Bu noktayı vurgulamak isterim: Siyasi istikrar olmadığında, güven ortamı da yok olur. Ekonomik gelişme ve kalkınma, huzur ve güven ortamının olmaması, uluslararası alanda hak ettiğimiz saygınlığı kazanamamamız demektir. Dolayısıyla ülkemizi hak ettiği yere taşımanın en sağlam zemini, güven ve istikrardır. Siyasi güven ve istikrar da işte tam olarak bu noktada devreye girer. Bugün de bu unsurlar mevcut. Başımızda, Allah'ın yardımıyla güçlü bir liderimiz var. Dünya, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiği bir zamanda bulunuyor. Kuzeyimizde savaşlar, güneyimizde çatışmalar, diğer taraftan pandemi sonrası dünya hala tam olarak toparlanamadı. Bu zorlukların üzerine bir de tarihimizin en büyük felaketlerinden biriyle yüzleştik. Maalesef, 11 ilimizde 14 milyon insanımız bu felaketten etkilendi. Ancak bütün bu ağır koşullara rağmen, Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Dünya ekonomisi yüzde 3 civarında büyürken, Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 oranında bir büyümeyi başardı. Dünya ortalamasının 1,5 puan üzerinde. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, ihracatımız 256 milyar dolara ulaştı, turizm gelirimiz 54 milyar doların üzerine çıktı, istihdamımız 32 milyonu aştı. Milli gelirimiz ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıkarak 1,1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelirimiz ise 13.110 doları aştı. Tüm bunlar, Türkiye'nin geçen yıl elde ettiği başarıların bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

"2026’da ise Allah’ın izniyle yeniden tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşacağız"

Enflasyonda düşüşlerin yaşanacağını vurgulayan Yılmaz, "Sorunumuz enflasyonda. Reel ekonomi gerçekten çok sağlam. Üretim artıyor, ihracat artıyor, büyüme artıyor, turizm gelirlerimiz artıyor. Fakat fiyat istikrarında zorluklar yaşamaktayız ve bu noktada yeni planlarımızı, programlarımızı hayata geçiriyoruz. Orta vadeli programımızı uygulamaya koyuyoruz. Sonuçları almak biraz zaman alabilir; ancak bu Mayıs’tan sonra, Haziran, Temmuz gibi yaz döneminde yıllık bazda belirgin bir düşüş göreceğimize inanıyorum. 2025 yılında orta vadeli programımız doğrultusunda enflasyon oranının yüzde 15'lere düşmesini bekliyoruz. 2026’da ise Allah’ın izniyle yeniden tek rakamlı enflasyon oranlarına ulaşacağız. Bu bir süreçtir. Planlarımızı ve programlarımızı hazırladık ve adım adım bunları hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

“Ekonomik politikalarımıza gölge düşürmeye çalışanlara lütfen itibar etmeyin”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bazıları spekülasyonlar yapıyorlar, seçimlerden sonra şu değişecek, bu olacak diye konuşuyorlar. Değerli dostlar, bu tür iddialara itibar etmeyin. Spekülasyonlara, manipülasyonlara prim vermeyin. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bizim ifadelerimize, yetkili kurumların açıklamalarına, saygın bilim insanlarının ve analistlerin söylediklerine odaklanın. Sosyal medyada dolaşan söylentilere, ekonomik politikalarımıza gölge düşürmeye çalışanlara itibar etmeyin. Unutmayın, bu bir yerel seçimdir. Genel politikalar açısından büyük değişiklikler beklemek gerçekçi değildir. Ortada net bir yol haritamız var ve bu programı adım adım uygulamaya devam edeceğiz. Sürpriz bir değişiklik söz konusu değil. Programımız açık ve şeffaf bir şekilde belirlenmiştir. Kimse bu konuda endişe duymasın, kararlılıkla yol haritamızı takip ediyoruz. Bu nedenle, seçim sonrası spekülasyonlara prim vermemeliyiz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyası toplantısının ardından Bingöl’den ayrılarak iftar programına katılmadı. Programa, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.