TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bankalar, 2024 emekli promosyon kampanyalarını güncelledi! En yüksek tutar 18 bin TL'ye çıktı

Bankaların 2024 emekli promosyon kampanyaları, milyonlarca emekli tarafından yakından takip ediliyor. Kamu bankalarında emekli promosyon tutarlarının yüzde 166 artırılmasının ardından özel bankalar da harekete geçti ve 12 banka promosyonu güncelledi. Yenilenen banka promosyonları, en düşük 8 bin TL'den başlarken, en yüksek tutar ise 18 bin TL oldu. En yüksek promosyon hangi bankadan alınabilir? 12 bankanın emekli promosyon kampanyaları için başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 14:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bankalar, 2024 emekli promosyon kampanyalarını güncelledi! En yüksek tutar 18 bin TL'ye çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli promosyonlarıyla ilgili açıklamalarının ardından, 2024 yılında kamu bankalarının promosyonları yüzde 166 artarken, özel bankalarda en yüksek emekli promosyon miktarı yaklaşık yüzde 40 arttı. Bu gelişme, emeklilere ek gelir fırsatı sunan promosyon tutarlarının 18 bin TL'ye kadar çıkmasına neden oldu. 2024 Nisan emekli promosyonları ne kadar? İşte 12 bankanın emekli promosyon kampanyaları ve başvuru detayları...

2024 NİSAN EMEKLİ PROMOSYONLARI NE KADAR?

Bankaların güncellediği emekli promosyonları, 2024'te en düşük 8 bin TL'den başlayıp en yüksek 18 bin TL'ye kadar ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bankalar, emekli promosyon kampanyalarını gözden geçirdi. Şimdi merak edilen güncel banka promosyonları ne kadar? En yüksek emekli promosyonunu hangi banka ödüyor?

emekli promosyon

Kamu bankalarında, asgari emekli promosyon miktarı 8 bin TL olarak belirlenirken, bu rakam maaşa göre 12 bin TL'ye kadar yükselebilecek. SGK, özel bankalarla yapılan anlaşmaları duyurdu ve kamuda artan promosyon tutarlarının etkisiyle özel bankalarda ödeme miktarı ek ödemelerle birlikte 18 bin TL'ye kadar çıktı. Kamuda yaşanan yaklaşık yüzde 166'lık artış, rekabeti artırırken özel bankalarda yaklaşık yüzde 40 oranında bir artışa neden oldu.

Öte yandan, SGK'nın duyurusuna göre, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibi, başvurmaları halinde 5 bin TL'lik promosyon ödemesinden faydalanabilecek.

emekli promosyon

EMEKLİ PROMOSYONUNU KİMLER ALABİLİR?

Herhangi bir bankayı tercih ederek emekli promosyonundan yararlanma imkanına sahip olan her emekli, yeni veya eski olmalarına bakılmaksızın bu haktan faydalanabilir.

EMEKLİ PROMOSYONLARININ ŞARTLARI NELERDİR?

Emekli, sadece "3 yıl boyunca maaşımı sizden alacağım" taahhüdünde bulunarak istediği bankadan promosyon alabilir; fatura ödeme, kredili hesap gibi ek şartlar aranmaz. Ancak bazı bankalar, bu tür ürünleri kullanım karşılığında daha yüksek promosyonlar sunabilir.

emekli promosyon

SÜRE DOLMADAN BANKA DEĞİŞTİREBİLİNİR Mİ?

Üç yılı dolduran emekliler, artık yeni bir emekli promosyonu alma imkanına sahipler. Mevcut bankalarıyla iletişime geçerek, yeni belirlenen miktar üzerinden emekli promosyonlarını alabilirler veya istedikleri bankaya geçiş yapabilirler. Bu durumda, kalan süre için ödenen miktar geri alınarak promosyon anlaşması sonlandırılabilir ve daha yüksek promosyon sunan bir banka tercih edilebilir.

Süresi dolan emekliler, istedikleri bankayı seçip ikinci promosyonlarını alabilirler, ancak süre dolmadan banka değişikliği yapabilirler. Eğer kredi kullanmadıysanız, kalan süre için alınan promosyonu geri ödeyerek ayrılma hakkına sahipsiniz. Bu durumda, cayma hakkınızı kullanmış olursunuz ve istediğiniz kadar bu hakkı kullanabilirsiniz.

emekli promosyon

MAAŞ BANKASI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Maaşın yatırılmasını istediğiniz bankaya başvurmak için herhangi bir şubesine gitmek yeterlidir. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de banka ve şube seçimi kolayca yapılabilmektedir. Bu işlem için herhangi bir ekstra işlem yapmanıza gerek yoktur.

BANKALARIN NİSAN AYI BANKA PROMOSYONLARI

ZİRAAT BANKASI

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaşlarını Ziraat Bankası'ndan alan vatandaşlar, 12.000 TL'ye kadar olan emekli promosyon ödemesinden yararlanabilecekler.

Ziraat Bankası, promosyon ödemelerini 3 yıllık bir süre için peşin olarak gerçekleştiriyor. Banka, müşterilerinin devam eden emekli promosyon tutarlarını 2022'ye ilişkin iade etmeden başvurularını kabul ediyor ve 2024 emekli promosyon ödemeleri yapılırken önceki döneme ait iade tutarlarını da sistemsel olarak mahsup ediyor.

Ziraat Bankası üzerinden emekli aylıklarını alan kişilerin, emekli promosyon ödemesinden faydalanabilmek için maaşlarını 3 yıl boyunca bu bankadan alacaklarına dair başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

emekli promosyon

HALKBANK

Emekli maaşını 3 yıl süreyle bankadan almaya söz veren emeklilere özel olarak 12.000 TL'ye kadar varan emekli promosyon ödemesi sunuyor. Bu promosyon ödemeleri, emekli maaşının brüt tutarına bağlı olarak belirleniyor. Örneğin, 10.000 TL ile 14.999,99 TL arası maaş alanlar için promosyon tutarı 8.000 TL iken, 20.000 TL ve üzeri maaş alanlar için promosyon tutarı 12.000 TL olarak belirlenmiştir.

VAKIFBANK

Vakıfbank, emekli maaşını bankadan 3 yıl boyunca almayı taahhüt edenlere özel promosyon ödemesi yapıyor. 10.000 TL ile 20.000 TL arasındaki emekli maaşı tutarlarına göre farklılık gösteren promosyon miktarları, 5.000 TL ile 12.000 TL arasında değişiyor.

emekli promosyon

DENİZBANK

Denizbank, emekli maaşını bankadan 3 yıl boyunca almaya söz veren emeklilere, 12.000 TL'ye varan nakit promosyon fırsatı sunuyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 0 TL ile 20.000 TL arasında değişiyor.

İŞ BANKASI

İş Bankası, emekli maaşını 3 yıl boyunca bankadan alma taahhüdü verenlere özel promosyon ödemesi yapıyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 5.000 TL ile 12.000 TL arasında değişiyor.

TÜRKİYE FİNANS

Türkiye Finans, emekli maaşını bankadan 3 yıl süreyle almayı taahhüt eden emeklilere özel promosyon ödemesi yapıyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 5.000 TL ile 12.000 TL arasında değişiyor.

emekli promosyon

FİBABANKA

Fibabanka, emekli maaşını 3 yıl boyunca bankadan almaya söz veren emeklilere özel promosyon ödemesi yapıyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 5.000 TL ile 12.000 TL arasında değişiyor.

GARANTİ BBVA

Garanti BBVA, emekli maaşını 3 yıl boyunca bankadan almaya söz verenlere özel promosyon ödemesi yapıyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 6.250 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor.

emekli promosyon

QNB FİNANSBANK

QNB Finansbank, emekli maaşını 3 yıl boyunca bankadan almaya söz verenlere özel promosyon ödemesi yapıyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 6.250 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor.

AKBANK

Akbank, emekli maaşını 3 yıl boyunca bankadan almaya söz verenlere özel promosyon ödemesi yapıyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 6.250 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor.

emekli promosyon

YAPI KREDİ

Yapı Kredi, emekli maaşını 3 yıl boyunca bankadan almaya söz verenlere özel promosyon ödemesi yapıyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 9.250 TL ile 18.000 TL arasında değişiyor.

ING

ING, emekli maaşını 3 yıl boyunca bankadan almaya söz verenlere özel promosyon ödemesi yapıyor. Maaş tutarına göre belirlenen promosyon miktarları, 6.250 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.