TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlıktan o iddiaya açıklama: Uydurma bir haberdir

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek'in yatırımcılarla yaptığı toplantı sonrası yayımlanan haberi yalanladı

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakanlıktan o iddiaya açıklama: Uydurma bir haberdir

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, bir basın kuruluşunda yayımlanan Bakan Mehmet Şimşek'in yatırımcılarla görüşmesine dair haberin gerçek dışı olduğu belirtilerek, "Şimşek'in bir grup yatırımcı ile toplantısının içeriğine ilişkin haberin tüm unsurları masabaşı, uydurma bir haberdir." açıklamasında bulunuldu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Bloomberg International tarafından dün yayımlanan, Bakan Şimşek'in bir grup yatırımcıyla toplantısının içeriğine ilişkin haberin tüm unsurlarının "masabaşı, uydurma" olduğu bildirildi.

Kur Korumalı Mevduat uygulamalarına ilişkin Bakan Şimşek'in "TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz." açıklaması hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Ancak ilgili muhabire haberin yazım sürecinde bilgilerin doğru olmadığını bildirmemize rağmen 'Bakanlık yorum yapmadı.' ifadeleriyle gerçek dışı, yalan haberini ısrarla yayımladığı görülmüştür. Bu çerçevede Bakan Şimşek'ten bizzat duymadığınız, yönlendirmeli, dedikodu tarzı, masabaşı kurgulanan, art niyetli haberlere itibar etmeyiniz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

basın açıklaması

AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.