TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tunç’tan kira zammı sınırlamasına yönelik açıklama! Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması kalkıyor mu?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralara uygulanmakta olan yüzde 25'lik tavan zam oranına yönelik açıklama yaptı. Bakan Tunç, “Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 11:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bakan Tunç’tan kira zammı sınırlamasına yönelik açıklama! Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması kalkıyor mu?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tv100'de katıldığı bir programda kiralardaki yüzde 25'lik tavan zam oranına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç katılmış olduğu programda, yüzde 25’lik tavan zam uygulamasının 2 Temmuz 2024 tarihine kadar süreceğini belirtmiş olup, “1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" diye de ekledi.

Adalet Bakanı Tunç, söz konusu uygulamanın son bulması halinde fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek için kanun koyucunun takdirinin söz konusu olacağını da belirtti.

YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI DURUMUNUN SÜRMESİNE GEREK KALMAYACAK

Bakan Tunç açıklamalarına şunları da ekledi:

“Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu. Kiracıların mağdur olmaması adına Meclis böyle bir karar verdi. Eski kiracıların kiralarla ilgili elbette serzenişleri oldu. Bir takım sorular yaşandı. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.