TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Şimşek: Türkiye Suudi Arabistan'a yardımcı olabilir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesine Türkiye'nin yardımcı olabileceğini belirterek, "Bu alanlarda işbirliği hem bizim hem onların menfaatine olacaktır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 10:18
Kaynak: AA
Bakan Şimşek: Türkiye Suudi Arabistan'a yardımcı olabilir

Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suudi Arabistan'ın turizm alanında büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Şimşek, "Türkiye, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olabilir. Çünkü bizim turizm mevsimimiz genelde yaz ve sonbahar; fakat onların turizm mevsimi kışa denk geliyor." şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin inşaat sektöründe çok büyük bir birikime sahip olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: "Oradaki tesislerin yapımına ve işletilmesine katkıda bulunabiliriz. Tur operatörlerimiz aracılığıyla oraya turist götürmeye de yardımcı olabiliriz. Dolayısıyla Türkiye ile Suudi Arabistan'ın bu alanda işbirliği yapması, hem bizim hem de onların çıkarınadır. Tur operatörlerimiz yaz aylarında buraya turist getirirken, aynı şekilde oraya da turist götürebilirler. Türkiye artık turizmde dünya genelinde ilk 5'te. 2022'de turist sayısında 4. sıradaydık ve 2023 rakamları da çoktan belirlendi. Dünya rakamları açıklandığında yine 3. veya 4. sırada olabiliriz. Dolayısıyla Türkiye'nin bu alanda ciddi bir birikimi var."

Bakan Şimşek, hizmet ihracatını büyütmeyi amaçladıklarını belirterek, bu alanda 100 milyar doların üzerine çıktıklarını ve bu rakamı daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi. "Hizmet ihracatını Maliye olarak önemsiyoruz ve bu alana güçlü destek sağlıyoruz. Yüzde 80 oranında matrah indirimi sağladık. Yani Türkiye'den herhangi bir ülkeye belirli alanlarda hizmet ihracatı yaparsanız, ödeyeceğiniz vergi oldukça düşük olacak. Bu, yüzde 80 oranında bir matrah indirimi sağlanması demek ve oldukça önemlidir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.