TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Şimşek: Türkiye'nin kural bazlı politikaları Fitch'in not artışında etkili oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in not artışıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikalarının etkili olduğunu" belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 13:30
Kaynak: AA
Bakan Şimşek: Türkiye'nin kural bazlı politikaları Fitch'in not artışında etkili oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesiyle ilgili olarak, "12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek." açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulanan ekonomik programın somut sonuçlarının ülke kredi notuna da yansıdığını vurguladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükseltmesi ve görünümünü pozitife çevirmesiyle ilgili olarak, Bakan Şimşek şunları belirtti:

"Pozitif görünüm, önümüzdeki dönemde not artışının devam edebileceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikalarının etkili olduğunu görmekteyiz. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle, bu olumlu gelişmelerin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da güçlenecek ve kredi notumuzun yükselmesi beklenmektedir."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.