TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Şimşek: İhracatta kurun önemli bir etkisi yoktur

Bakan Şimşek, ihracatın temel belirleyicisinin yurt dışından gelen talep olduğunu vurgulayarak, "Kurun önemli bir etkisi yoktur." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 15:40
Kaynak: AA
Bakan Şimşek: İhracatta kurun önemli bir etkisi yoktur

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ihracat ile döviz kuru arasındaki ilişkiyi değerlendirdi.

Şimşek, ihracatın öncelikle yurt dışından gelen talepten etkilendiğini belirtti. İhracatın ana belirleyicisinin bu talep olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, "Kurun önemli bir etkisi yoktur." ifadesiyle, 2003-2013 döneminde nominal sepet kurun yıllık ortalama olarak yüzde 3,3 artmasına rağmen reel ihracatın yüzde 7,1 arttığını, ancak 2018-2023 döneminde kurun yüzde 36,4 artmasına rağmen ihracatın sadece yüzde 5 arttığını belirtti.

Şimşek, dünya ticaretinden daha büyük bir pay almanın ve kazanımların kalıcı hale gelmesinin, verimlilik artışı, inovasyon, yüksek katma değer ve markalaşma ile mümkün olduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin ihracatçılarını güçlü bir şekilde desteklediklerini ve bu desteğin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.