TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Şimşek açıkladı: Kurumlar vergisi ve gelir vergisi artacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışlarına dair çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek kurumlar vergisi ve gelir vergisi konusundaki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 10:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bakan Şimşek açıkladı: Kurumlar vergisi ve gelir vergisi artacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te ekonomik durum hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Bakan Şimşek, 2024 yılı sonrasında uygulanan ekonomi programının olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek,

"Ekonomi programının doğru çalıştığının göstergesi cari açıkta daralma, risk primindeki düşüştür. Türk bankalarının finansmana erişimidir" dedi.

VERGİLER ARTMAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmeyen adımlar atmama taahhüdünde bulunarak vergi konusunda da açıklamalarda bulundu. Bakan, " Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız " şeklinde konuştu.

Şimşek, seçim öncesinde belirsizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı olarak üretilen bazı spekülasyonlara vurgu yaptı. Bakan, "Kasıtlı üretilen bir takım spekülasyonlar var" ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.