Bakan Işıkhan: Türkiye, kalıcı barışın tesis edilmesinde rol oynuyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Türkiye, bölgesel çatışma ve savaşlarda kalıcı barışın tesis edilmesinde rol oynamaya devam etmektedir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 20:39
Kaynak: İHA
Bakan Işıkhan: Türkiye, kalıcı barışın tesis edilmesinde rol oynuyor

Türkiye'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Avrupa Konseyi'nin Litvanya Dönem Başkanlığı himayesinde düzenlenen 'Avrupa Sosyal Şartı Üst Düzey Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, Türkiye'nin Avrupa Sosyal Şartı'nda sağladığı ilerlemeleri vurgulayarak, "Ülkemiz, sosyal hakları ilerletmek için kapsamlı reformlarla cesur adımlar atmaktadır" dedi.

Konferansta 'Durum Değerlendirmesi - İzlenecek Yol' başlıklı oturumda konuşan Işıkhan, Avrupa Sosyal Şartı'nın Avrupa'da sosyal hakların geliştirilmesinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Küresel zorlukların arttığı bir dönemde sosyal hakların öneminin her geçen gün arttığını vurgulayan Işıkhan, Türkiye'nin bu çerçevede gösterdiği kararlılığı ve reformlarına dikkat çekti.

Bakan Işıkhan ayrıca, Türkiye'nin bölgesel çatışma ve savaşlarda kalıcı barışın tesis edilmesindeki rolüne vurgu yaparak, "Türkiye, 'savaşın kazananı olmaz' ilkesiyle insani trajedilerin önlenmesi ve barışın sağlanması konusunda öncü rol oynamaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Filistin'deki insan hakları ihlallerine de değinen Işıkhan, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.