TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşı açıklaması: Temmuz ayında yeninden değerlendirilecek

Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları kapsamında Çorum'da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin refahını artırmak için yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı'nın da bu konuda önemli açıklamalar yaptığını vurgulayarak, Temmuz ayında emekli aylıklarını yeniden değerlendireceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 19:46
Kaynak: İHA
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşı açıklaması: Temmuz ayında yeninden değerlendirilecek

Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Işıkhan, emekli maaşlarının zammının memur emeklilerinde toplu sözleşmeye göre; SSK ve Bağkur için de enflasyona göre belirlendiğini hatırlattı. "Biz, ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda çoğu zaman bu tutarların çok daha üzerinde emeklilerimiz için adımlar attık. Denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz." diyen Bakan Işıkhan, ayrıca, daha önce duyurdukları gibi, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurları kapsayacak şekilde genişletileceğini ve esnafların emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliğin giderileceğini belirtti.

Hiçbir zaman tutmayacakları sözü vermediklerini vurgulayan Bakan Işıkhan, "Bu, başkalarının milleti kandırma taktiği, bizim değil. Biz ne dediysek bugüne kadar yaptık, bundan sonra da adım adım yapmaya devam edeceğiz. Son 5 yılda yaşadığımız bunca afete ve felakete rağmen, vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz devam edebiliyoruz." şeklinde konuştu.

Çorum'un tarih, tarım, endüstri ve medeniyet açısından önemli bir şehir olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, "Geçtiğimiz günlerde 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsizlik oranları son 10 yılın, istihdam oranları son 21 yılın en iyi seviyelerine çıktı. Ayrıca; 2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu. Milli gelirimiz 1 trilyon doları, kişi başına milli gelirimiz de 13 bin 110 doları aşarak tarihimizin en yüksek düzeyini gördü. Bu veriler gösteriyor ki; pandemiye rağmen, bölgemizdeki savaşlara rağmen, geçtiğimiz yıl yaşadığımız asrın felaketine rağmen, doğru yoldayız" şeklinde konuştu.

Emeklilere yönelik banka promosyonlarına da değinen Bakan Işıkhan, "Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik promosyon ödemesi uygulamasının kamu bankalarında 2 katına çıkarılacağını duyurmuştu. Bunun dışında ölüm aylığı hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon duyurusunu yapmıştık. Bu hafta pazartesi gününden itibaren promosyonlar için başvurular alınmıştı. Bugün itibariyle kamu bankalarımız emeklilere promosyon ödemelerine başladılar. Tüm emeklilere hayırlı olsun. Ayrıca, kamu bankaları dışındaki diğer bankalarla da protokol imzalama sürecini tamamladık. Özel bankalar da, kamu bankaları tutarları asgari olmak üzere promosyon miktarlarını güncelleyecekler. Sağlam politikalarla emeklilere en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde, iflas noktasına gelmiş bir sosyal güvenlik ve sağlık sistemi devralmıştık. Bunu en iyi kıymetli emeklilerimiz hatırlar. Attığımız adımlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi inşa ettik. Sağlık sigortası kapsamında, ilaca ve tedaviye erişim noktasında dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline geldik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.