TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası deprem bölgesine 500 milyon avro yardım yaptı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası deprem bölgesine 500 milyon avro finansman desteği sağlanmasına ilişkin mutabakat zaptını Hazine ve Maliye Bakanlığı ile imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 13:50
Kaynak: AA
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası deprem bölgesine 500 milyon avro yardım yaptı

EBRD Birinci Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink başkanlığındaki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le Bakanlık'ta bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye'nin ekonomi programı ve Banka ile güçlü iş birliğinin yanı sıra EBRD'nin deprem bölgesine yönelik finansman desteği ele alındı.

EBRD, 6 Şubat depremlerinin ardından ilk destek veren uluslararası finans kuruluşları arasında bulunurken, bölgenin yeniden imarı için kamu ve özel sektöre 1,5 milyar avro finansman paketi açıklamıştı. Bu çerçevede, deprem bölgesindeki özel sektör projelerine, KOBİ'lere ve yerel bankalara 800 milyon avro finansman sağlandı.

İller Bankası aracılığıyla dağıtılacak

Heyetin Şimşek'i ziyaretinde, söz konusu finansman paketi kapsamında, EBRD'den 500 milyon avro finansman sağlanması için Bakanlık ile EBRD arasında mutabakat zaptı imzalandı. Zapta, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ile EBDR Birinci Başkan Yardımcısı

Rigterink imza attı. Söz konusu finansman desteği, İller Bankası aracılığıyla belediyelere su, içme suyu, kanalizasyon, katı atık ve ulaştırma sektörlerinde kullandırılacak.

Desteğin, 2024 ve 2025 yıllarında sağlanması öngörülüyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.