TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Astsubay çavuş maaşı ne kadar? Astsubay kıdemli çavuş maaşı 2024 yılında ne kadar oldu?

Astsubay maaşları merak ediliyor arama motorlarında en sık aratılan konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki astsubay çavuş maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 16:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Astsubay çavuş maaşı ne kadar? Astsubay kıdemli çavuş maaşı 2024 yılında ne kadar oldu?

Astsubay maaşları ile ilgili bilgiler merak ediliyor ve sıklıkla araştırılıyor. Biz de sizin için 2024 yılı için astsubay maaşlarını derledik. Peki Astsubay çavuş maaşı ne kadar? İşte merak edilen astsubay çavuş maaşları…

Astsubay çavuş ne iş yapar?      

Astsubay çavuş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde "Astsubay" sınıfına ait bir rütbedir. Terfi etmeleri durumunda ise "Astsubay Kıdemli Çavuş" unvanını alırlar. Astsubay çavuş, astsubay astçavuş ile astsubay kıdemli çavuş arasındaki askeri rütbedir.

Astsubay çavuşlar Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde muharip sınıflarda genellikle takım astsubayı, tank komutanı, hava kısmı komutanı, unsur komutanı ve top kısmı komutanı olarak atanırlar.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde, Astsubay Kıdemli Üstçavuş rütbesine kadar yükselenler, Asayiş Tim Komutanı olarak atanabilirler. Aynı şekilde, Karakol Komutan yardımcısı olarak görevlendirilebilirler. Bunun yanı sıra, takım komutanı veya takım komutanı yardımcısı olarak da görev alabilirler.

Astsubay çavuş maaşı ne kadar?

2024 itibariyle normal astsubayların maaşları, kıdemlerine göre değişmektedir ve genellikle 36 bin TL ile 50 bin TL arasında olmaktadır. Yeni mezun astsubaylar genellikle yaklaşık olarak 36 bin TL civarında bir maaş alır.

Jandarma astsubay çavuş maaşları ne kadar?

2024 yılında elde edilen verilere göre, Jandarma Astsubayların aylık ortalama maaşı 66.100 TL olarak belirlenmiştir. En düşük Jandarma Astsubay maaşı 52.900 TL iken, en yüksek Jandarma Astsubay maaşı ise 132.800 TL'dir. Bu veriler, 99 kişi arasında yapılan bir paylaşıma dayanmaktadır.

Astsubay kıdemli çavuş maaşı 2024 yılında ne kadar oldu?

Astsubaylar arasındaki en üst rütbe, kıdemli başçavuştur. Bu rütbeye yükselmek için uzun yıllar boyunca ülkeye hizmet etmek gerekmektedir. 2024 yılında, bu meslek sınıfındaki astsubaylar genellikle 42.000 TL ile 50.000 TL arasında maaş almaktadır. Ancak, doğu görevinde terör örgütleriyle mücadele eden ve sık sık operasyonlara katılan astsubaylara, doğu maaşı üzerinden 7.500 TL ile 10.000 TL arasında terör tazminatı ödenmektedir. Bu sayede, bu astsubayların maaşları kıdeme göre 50.000 TL'ye kadar ulaşabilmektedir.

Astsubay Çavuş ne kadar maaş alır?

En düşük memur maaşı 32.960 lira olarak belirlendi. En düşük memur emeklisi maaşı ise 14 bin 742 TL olarak kaydedildi. Yukarıda bahsedilen rütbelerin maaşları ise 2024 yılında zam yapılarak güncellenecek. Astsubay ve subay maaşlarının tahmini olarak 30.100 TL ile 69.400 TL arasında olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.