TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asgari ücrette zam niyetine sürpriz açığa çıktı! Bakan Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücrette ikinci bir zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2024 Temmuz asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Asgari ücrette zam niyetine sürpriz açığa çıktı! Bakan Şimşek açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in asgari ücretlilere yönelik planı açıklandı. Zam olmayacak ama zam için müdahale olacak.

Asgari ücret artışı Ocak 2024’te yürürlüğe girdiğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 2024 yılından itibaren eski sisteme dönüleceğini duyurdu. İkinci bir artış olmayacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlık 2024 yılında asgari ücretin yıl genelinde 17 bin 2 TL seviyesinde kalacağı sonucuna vardı. Her ne kadar vatandaşlar enflasyona bağlı maddi sorunlarla ve 16 bin TL’yi aşan açlık eşiğiyle karşı karşıya kalsa da, milyonlarca vatandaş Temmuz 2024’te asgari ücrete bir artış daha yapılmasını beklediğini dile getiriyor. Ancak artış olmayacağı yönündeki ifade geçerli.

mehmet şimşek

2024 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI GERÇEKLEŞMEYECEK

Temmuz ayında asgari ücrete ikinci bir artış yapılmayacağı iddiası devam ederken, hükümet başka planlarının olduğunu biliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonla mücadele ve mali dengeyi sağlama çalışmaları yaptığı da kamuoyu tarafından biliniyor. Mecliste yoğun bir konu olmasına rağmen asgari ücrete zam yapılması yönünde çalışmalarda bulunulmuyor ancak Bakan Şimşek’in temmuz ayında asgari ücret adına eğlenmeye çalıştığı biliniyor.

ENFLASYON KONTROL ALTINA ALINACAK

Bakan Şimşek’in enflasyonu düşürmeye yönelik özellikle belirttiği çabalar olumlu sonuçlanırsa yüzde 36’da sabit kalması bekleniyor. Öte yandan jeopolitik riskler, artan petrol fiyatları ve küresel krizler gibi faktörlerin de enflasyonist baskıyı artırdığı değerlendirildi. ÜFE’deki (Üretici Fiyat Endeksi) artış beklentilerden farklılık gösterse de enflasyondaki yükselişin devam edeceği yönünde yorumlar yapılıyor.

asgari ücret

EKONOMİK İSTİKRAR SAĞLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat hükümet politikasına göre ekonomik dengenin 2024 ortalarına kadar sağlanacağını ifade etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in adımları bu yönde olsa da temmuz ayında emeklilere ve asgari ücrete zam yapılmayacağı biliniyor. Bunun, yıl ortasında finansal istikrarın sağlanacağı yönündeki iddialardan kaynaklandığı söyleniyor.

Ekonomik denge sağlandığında asgari ücretlilerin ve emeklilerin satın alma gücü artacak. Enflasyon düşmesiyle vatandaşların ücretlerinin yeterli olacağı yönünde bir beklenti var. Devlet vatandaşlarına refah artışı vaat ediyor ama maaşların artmayacağı yönündeki iddialar hâlâ geçerli. Bazı uzmanlar, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayamaması ve enflasyon beklentilerinin Temmuz ayından önce karşılanmaması durumunda hükümetin Temmuz 2024’teki ücret artışına olumlu bakmak zorunda kalacağını söylüyor. Uzmanlar, hükümetin kaçınılmaz ücret artışını dikkate alması gerektiğine inanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.