TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alışverişlerde IBAN kullananlar hapı yuttu! Bugünden itibaren resmen başladı

Alışveriş yaparken ödeme için IBAN yolunu tercih edenlere uyarılar geldi. Bazı esnaf vatandaşlar ödeme sırasında sıra dışı diyaloglara girerken yetkililer ileride başlarına gelecek olaylar için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 10:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Alışverişlerde IBAN kullananlar hapı yuttu! Bugünden itibaren resmen başladı

Müşterilerinden hizmetlerinin karşılığını olarak banka hesaplarından veya IBAN yoluya para gönderimi tercih ediliyor. İşletmeler ise bu yöntemi görerek kartlı ödemelerinde yapılan kesintilerle beraber POS cihazlarının arızalanması veya kapandığı söyleniyor. Bu nedenle piyasanın hareketlilik üzerine vergi denetimleri açısından kontroller sağlanıyor.

iban kullanımı
ÖDEMEYİ BANKA HESABINA GÖNDERME

Uygulama üzerinden para gönderiminin zararlı yönleri vardır. Banka kartı ile ödeme yapmak yerine banka hesabına para gönderimi için sorunlar sıralandı. Öncelikli olarak KDV ve gelir vergisi ödemediği için vergi kaçırdığı belirttildi. İşletme haksız kazanç elde ederken bu işletmeler ise diğer meslektaşlarına karşı haksız rekabet içerisine girer. Müşterilerin ödemeleri havale yöntemiylr göndermesiyle hesap üzerinde illegal olma olasılığı ile kara para aklama dahil çeşitli suçların olduğu belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.