TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile hekimi maaşı ne kadar? Aile hekimleri neye göre maaş alıyor? 

Maaşlara yapılan zamlar ile beraber aile hekimi maaşları da merak ediliyor ve sıklıkla araştırma konusu oluyor. Biz de sizin için aile hekimi maaşlarını derledik. Peki aile hekimleri ne kadar maaş alır? Detaylariçin haberimize göz atabilirsiniz...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 16:45
Kaynak: HABER MERKEZİ
Aile hekimi maaşı ne kadar? Aile hekimleri neye göre maaş alıyor? 

Yeni yıl ile birlikte yapılan maaş zamları, doktorları da etkiledi ve her branş için ayrı olarak planlanan zam oranları aile hekimlerini de kapsadı. Peki aile hekimlerinin maaşları ne kadar oldu? En yüksek aile hekimi maaşı ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar...

Aile hekimi maaşı

Meslek grupları için yapılan zam oranları arasında en dikkat çekeni sağlık çalışanlarına yönelik olan oldu. Her bir branş için özel olarak belirlenen maaş artışları sağlandı. Mevcut sağlık çalışanları ve tıp öğrencileri tarafından merak edilen konulardan biri de aile hekimlerinin maaşları oldu. Bu maaşlar, kıdem yılı, görev yapılan yer ve dereceye göre değişiklik göstermektedir. Aile hekimi maaşı 2024 yılı itibari ile maaşları 50.000 TL ile 62.500 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Mesleğe yeni başlayan aile hekimlerinin, yapılan zamlardan nasıl etkileneceği, 2024 yılında kariyerlerine adım atanlar için önemli bir konu oldu. Yeni başlayan aile hekimleri, güncel zam oranlarına göre ödeme alacaklar. Tamamladıkları eğitimden sonra aile hekimi olarak göreve başlayan bu grup, meslektaşları arasında genellikle en düşük ödemeyi alan gruptur. Ancak, yapılan zam oranları doğrultusunda 2024 yılında yeni başlayan aile hekimleri, 50.000 TL maaş almaktadır.

aile hekimi maaşı

Uzman aile hekimi maaşı ne kadar oldu?

Belli bir deneyime sahip olan aile hekimleri, kariyerlerinde ilerleyerek uzmanlık eğitimini tamamlayabilirler. Bu uzman aile hekimleri, genellikle yeni başlayan meslektaşlarından daha yüksek bir maaşa sahiptir. Ancak, uzman aile hekimlerinin maaşları, unvanları ve görev yerleri gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Özellikle unvanları, uzman aile hekimlerinin maaşları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Ortalama olarak, uzman aile hekimlerinin aldığı maaş yaklaşık olarak 62.500 TL civarındadır.

Aile hekimleri neye göre maaş alıyor? 

Aile Hekimi, genel sağlık hizmetlerini her yaş grubundan hastaya sunan bir sağlık profesyonelidir. Hastaların sağlık durumunu değerlendirir, hastalıkların önlenmesi, teşhisi ve tedavisi konularında hizmet verir. Kronik hastalıkların yönetimi, aşılar, sağlık danışmanlığı ve acil tıbbi müdahaleler gibi geniş bir yelpazede hizmet sunarlar. Aile hekimleri, hastaların ve ailelerinin tıbbi geçmişlerini takip eder, bireyselleştirilmiş sağlık planları oluşturur. Bu şekilde, hastaların sağlıklı yaşam süreçlerini desteklerler ve toplumun genel sağlık düzeyini artırmaya çalışırlar.

aile hekimi maaşı 2

Aile Hekimleri, etkili iletişim becerileri, empati ve hasta odaklı bir yaklaşım gerektirir. Hastaların yaşam boyu sağlık ortağı olarak, toplumun genel sağlık düzeyini iyileştirmeye katkıda bulunurlar.

Türkiye'de aile hekimlerinin maaşları, çalıştıkları kuruma, deneyimlerine ve mesleki kıdeme bağlı olarak değişir. Ortalama olarak, aile hekimleri 46.500 ile 75.000 TL arasında değişen maaşlar alabilirler. Ancak bu rakam, özel veya devlet kurumunda çalışmalarına bağlı olarak değişebilir.

Aile hekimi maaş nasıl hesaplanır?       

Aile hekimi maaş hesaplama programı, saha rotasyon durumu, nüfus tipi, 0-59 ay arası nüfus, gebe nüfus ve kadro durumu, hekim tipi, sendika üyeliği gibi maaşı etkileyen bütün unsurların girilebildiği bir programdır. Bu tür programlar genellikle 25 ila 35 değişkenden oluşur ve girilen değişkenlere bağlı olarak kişiye özel tahmini bir bordro sunar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.