TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 kira gelir beyannamesi: Kira gelir beyannamesi nasıl verilir? 2024 Kira geliri ne kadar olursa beyanname verilir?

Kira gelir vergisiyle ilgili internet aramaları hızla artıyor. Peki, 2024 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte bu konuda merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 11:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 kira gelir beyannamesi: Kira gelir beyannamesi nasıl verilir? 2024 Kira geliri ne kadar olursa beyanname verilir?

Konut ve iş yerlerinden kira geliri elde edenler için geçen yılın beyan dönemi merak konusu. Ev sahipleri arasında, kira gelir vergisinin hesaplanma yöntemleri ve kira beyannamesinin nasıl düzenleneceği konusunda bir araştırma dönemi başladı. 2024 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte detaylar…

KİRA GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ NEDİR?

Kira gelir vergisi, belirli bir eşiği aşan konut veya mülk üzerinden kira geliri elde eden bireylerin devlete ödemekle yükümlü olduğu bir vergi türüdür. Kira geliri elde eden kişiler, bu geliri vergi dairelerine beyan etmek ve vergiyi ödemek amacıyla beyanname hazırlamak veya hazır beyanları kullanmakla yükümlüdür.

KİRA GELİR BEYANNAMESİ NASIL VERİLİR?

Vatandaşlar, kira gelir beyannamesini hızlı ve kolay bir şekilde vermek için "www.gib.gov.tr" adresinde bulunan "Hazır Beyan Sistemi"ne giriş yapabilirler. Hazırlanan beyanları onaylamak veya gerekli değişiklikleri yapmak da bu sistem üzerinden mümkündür. Ayrıca, ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi dairesinde de benzer işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

2024 KİRA GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLİR?

Gerçek kişilerin her yıl elde ettiği kira gelirleri, Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi aracılığıyla Mart ayında vergi dairesine beyan edilmektedir. 2023 yılı gelirleri için bu beyannamelerin ilgili tarihe kadar, yani 31 Mart 2024'e kadar verilmesi gerekmektedir.

2024 KİRA GELİRİ NE KADAR OLURSA BEYANNAME VERİLİR?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bildirdiğine göre, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası, 2024 yılı için 33 bin lira olarak belirlendi. Bu durumda evini kiraya veren kişiler, bir yıl içinde 33 bin liranın altında kira geliri elde etmişse herhangi bir gelir vergisi ödemezler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.