TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Eğitimde karanlığa izin vermeyelim”

ÇEDES projesinin çocukların psikolojik gelişimi için ciddi bir risk oluşturduğunu savunan veliler, kampanya başlattı: “Okullara imam atanması laikliğe aykırı! Eğitimde karanlığa izin vermeyelim”

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 11:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Eğitimde karanlığa izin vermeyelim”

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)’ projesi kapsamında ‘manevi danışman’ olarak görevlendirilen imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur'an kursu hocaları, MEB okullarındaki öğrencilere ‘değerler eğitimi’ veriyor. Proje toplumun birçok kesimi tarafından eleştirilirken, bir tepki de sosyal platformlarda kampanya başlatan velilerden geldi. “Okullara imam atanması laikliğe aykırı! Eğitimde karanlığa izin vermeyelim” başlıklı bir kampanya oluşturan veliler, çocuklarının geleceğinden endişeli.

Pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı, Kuran kursu öğreticisi ve Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin eğitim-öğretim süreçlerine katılmalarının çocukların psikolojik gelişimi için ciddi bir risk oluşturduğunu savunan veliler, “Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve savcıları, bu yanlışı durdurmak için göreve çağırıyoruz” talebinde bulundu.

BU HİZMET ÖĞRETMENLER TARAFINDAN VERİLMELİ

Kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor: “İzmir ve Eskişehir’de, Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ‘manevi danışmanlık’ hizmeti adıyla okullara imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kuran kursu öğreticileri görevlendirildi. Bu hizmet pedagojik formasyon eğitimi almış öğretmenler tarafından verilmelidir, imamlar tarafından değil! Pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı, Kuran kursu öğreticisi ve Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin eğitim-öğretim süreçlerine katılmaları çocukların psikolojik gelişimi için ciddi bir risk oluşturmaktadır. Eğitimde laikliği ortadan kaldıran ve çocuk gelişimine zarar verecek bu girişim Anayasa'ya ve yasalara aykırıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve savcıları, bu yanlışı durdurmak için göreve çağırıyoruz.”

Sizler de bir imza ile destek olmak ister misiniz?

https://www.change.org/p/okullara-imam-atanmas%C4%B1-laikli%C4%9Fe-ayk%C4%B1r%C4%B1-e%C4%9Fitimde-karanl%C4%B1%C4%9Fa-izin-vermeyelim?utm_source=grow&utm_medium=tr_instagram&utm_campaign=com

 BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÖĞRENİNCE ŞOK OLACAKSINIZ! BU ÜRÜNLER ASLINDA ERKEKLER İÇİN ÜRETİLDİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.