TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖKDİL Sınavına Büyük Rağbet: Toplam 104 Bin 485 Aday Sınav Oldu

Akademik hayatta ilerlemek isteyen kişilerin özenle hazırlanıp girdikleri yabancı dil sınavı YÖKDİL, 25 Şubat 2024 yani bugün, 10:00 ile 13:15 saatleri arasında yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 20:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
YÖKDİL Sınavına Büyük Rağbet: Toplam 104 Bin 485 Aday Sınav Oldu

Bugün gerçekleşen YÖKDİL sınav sonuçlarının 15 Mart 2024 tarihinde açıklanacağı beklenirken YÖKDİL sınav sonuçları geçerliliğini 5 yıl süre boyunca koruyacak.

YÖKDİL Sınavı İçin Binlerce Kişi Görevlendirildi

Bugün 10:00’da başlamış olan ve 13:15’de sonlanmış olan yabancı dil sınavı YÖKDİL için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, söz konusu sınava katılmış olan toplam 104 bin 485 adayın bulunduğunu ifade etti.

yökdil

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un gerçekleştirmiş olduğu açıklamaya göre; adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına kimlik kartını yanında bulundurmamış olan, kimlik kartını kaybetmiş veyahut sahip olduğu kimlik kartında kişinin kimlik numarası ile fotoğrafı bulunmayanlar adına, bulundukları il ve ilçe nüfus müdürlükleri YÖKDİL sınavı için o gün içerisinde açık tutuldu.

ÖSYM Başkanı Ersoy, Lefkoşa, Bişkek ve bununla birlikte 81 şehrimizde düzenlenmiş olan sınavda toplamda görevlendirilmiş kişi sayısının 15 bin 254 olduğunu yapmış olduğu açıklamada ifade etti. Bununla birlikte Başkan Ersoy, yapılmış olan YÖKDİL sınavı için 341 binanın ve 4 bin 23 salonun kullanıldığını yapmış olduğu açıklamasına ekledi.

YÖKDİL sınavı, 89 sınav merkezinde meydana geldi. 10:15’te başlamış olan sınav için adayların saat 10:00’dan önce sınav merkezlerine teşrif etmesi gerekiyordu, saat 10:00 itibariyle hiçbir adayın girişi kabul edilmedi. Bugün gerçekleşmiş YÖKDİL sınavında bulunan engelli adaylara 30 dakika ek süre verilme imkanı da sunuldu.

sınav

Sınav Hangi Alanlarda Yapıldı

Yabancı dil sınavı olan YÖKDİL, İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ve bunun yanında sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirildi. Arapça dilinde ise yalnızca sosyal bilimler alanında yapılmış olan sınavda sınava girmiş olan adaylara 180 dakika süre verilirken 80 soru sorulduğu biliniyor.

Başkan Ersoy adaylara iyi temennilerde bulunurken, bugün yapılmış olan YÖKDİL sınav sonuçlarının 15 Mart’ta duyurulacağını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.