TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖK’ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilere "belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı" verildiği iddialarına yalanlama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz ve koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 11:00
Kaynak: AA
YÖK’ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilere "belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı" verildiği iddialarına yalanlama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı basın ve yayın organlarında Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz ve koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, bu tür haberlerin asılsız olduğu vurgulandı. Açıklamada, daha önce Ukrayna krizi sırasında savaş nedeniyle öğrenimlerini sürdüremeyen öğrencilere, şartları uygun olanlara yatay geçiş hakkı tanındığı, uygun olmayanlara ise "özel öğrencilik" kapsamında bir misafir öğrencilik imkanı sağlandığı belirtildi.

Yükseköğretim Kurulu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, dünyanın vicdanıdır. Savaş nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen misafir öğrencilere üniversitelerimizin kapıları, geçmişte olduğu gibi bugün de açıktır. Bu çerçevede, ülkelerindeki savaş sebebiyle eğitimlerine ara vermek zorunda kalan Sudanlı ve Filistinli öğrenciler, gerekli şartları sağladıkları takdirde yatay geçiş için üniversitelerimize başvurabilirler. Şartları uygun olmayanlar ise bir süre misafir öğrenci statüsünde öğrenim görebilirler. Belirtilmelidir ki, savaş mağduru misafir öğrencilere tanınan bu özel öğrencilik imkanı, Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına neden olmayacaktır, ne bugün ne de gelecekte.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.