TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS sınav giriş yerleri sorgulama 2024: YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 YKS sınav giriş belgesi yayınlandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecan dorukta! Öğrenciler, geleceklerini belirleyecek olan bu önemli sınavların giriş yerlerini öğrenmek için sabırsızlanıyorlar. AYT, TYT ve YDT oturumlarına katılacak olan adaylar, hangi ilçe ve okullarda sınava gireceklerini merakla bekliyorlar. 2024 YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Sınav giriş belgeleri için geri sayım başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 10:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
YKS sınav giriş yerleri sorgulama 2024: YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 YKS sınav giriş belgesi yayınlandı mı?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), öğrenciler için kritik bir dönemeçtir ve üniversite hayatlarının kapısını aralamak için önemli bir adımdır. Bu sınav, her yıl binlerce öğrencinin akademik geleceklerini belirlemede kilit bir rol oynar. 2024 YKS'nin giriş yerleri, öğrenciler ve aileleri arasında büyük bir merak konusudur. Peki, YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 YKS sınav giriş belgesi yayınlandı mı?

yks sınav yerleri açıklandı mı

2024 YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANDI MI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 2024'te 3 oturum halinde gerçekleştirilecek ve 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Adaylar, sınavın başlamasına yaklaşık 10 gün kala ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesinden sınav yerlerini öğrenebilecekler.

Buna göre, Mayıs ayının son haftasından itibaren YKS sınav giriş yerlerinin erişime açılması bekleniyor.

yks sınav yerleri açıklandı mı

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI

Sınava katılacak adaylar, sınav yerlerini belirten YKS sınava giriş belgelerini almak için ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet sitesini kullanabilirler. Bu belgelere, adayların T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişim sağlanabilmektedir.,

2024 YKS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), önce 8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başlayacak, ardından 9 Haziran Pazar günü sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) gerçekleştirilecek ve öğleden sonra Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.