TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite sınavı başvuruları bitiyor! Pazartesi sona erecek!

Üniversite öğrencisi olmak isteyen adaylar için zaman daralıyor! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları için son başvuru tarihi yaklaşıyor ve başvurular bu Pazartesi günü sona eriyor. Başvurunuzu geç kalmadan tamamlamayı unutmayın!

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 13:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
Üniversite sınavı başvuruları bitiyor! Pazartesi sona erecek!

Şubat'ta başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru penceresi halen açık ve başvuru yapmak için Pazartesi gününe kadar zamanınız bulunuyor. Peki, YKS’ye nasıl başvuru yapılır? YKS ücretleri ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar…

YKS başvurusu nasıl yapılır?

YKS başvurunuzu nasıl yapacağınızı mı merak ediyorsunuz? Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla ya da ÖSYM'nin web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden online olarak rahatlıkla yapabilecekler. Son dakika telaşından kaçınmak için başvurunuzu Pazartesi gününe kadar tamamladığınızdan emin olun.

yks basvuru

Sınav programı

Takvimlerinize 8 ve 9 Haziran 2024 tarihlerini işaretleyin, çünkü bu yılki YKS tarihleri bunlar. Sınav, akademik yeterliliğin çeşitli yönlerine odaklanan farklı oturumlarla iki gün boyunca gerçekleştirilecektir. Son başvuru tarihi yaklaşırken hızlı hareket etmeniz ve YKS başvurunuzu tamamlamanız çok önemli. Son teslim tarihini kaçırırsanız hala umut var! Geç başvurular 5-7 Mart tarihleri arasında kabul edilecek ve ihtiyaç duyanlar için kısa bir süre uzatılacaktır. 

Başvuru ücretleri

İşte YKS başvuru ücretleri şöyledir:
•    Temel Yeterlilik Sınavı: 295,00 lira
•    Yeterlik Sınavları (Temel Yeterlilik ile Alan Yeterlilik ya da Yabancı Dil testinden birine girmek isteyen kişiler): 590,00 lira
•     Üç oturumun tamamı: 885,00 lira
Şehir eşleri, şehit çocukları, gaziler ve aileleri de dahil olmak üzere sınav ücretinden muaftır. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.