TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rotary yarının afet liderlerini arıyor

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu gençlere yönelik hazırladığı liderlik eğitim programlarının bu dönem ilkini “Afet” temasıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Rotary yarının afet liderlerini arıyor

Rotary 2440. Bölge dönemin ilk “RYLA” yani “Rotary Yarının Liderlerini Arıyor” etkinliğini Afet alanında genç liderler yetiştirmek üzere gerçekleştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin katkılarıyla Urla Rotary Kulübü liderliğinde 14. Grup Buca, e-Kulüp, Göztepe, Kordon ve Urla Rotary Kulübü’nün iş birliğinde gerçekleşen eğitimlerde gençler 3 gün boyunca, afet anında, öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri her biri alanında uzman eğitmenlerden eğitimler alarak öğrendi. Prof. Dr. Türkan Günay,“Halk Sağlığı”, Doktor Mimar Kezban Müge Çelik, “Afet Bilinçlendirme”, Bahattin Murat Demir, “Şehirlerde Risk Azaltma”, Gökhan Ak “Afet Arama Kurtarma”, Avukat Gülin, “ Egeli Afet Yönetimi”, Pisikolog Dr. Özge Alkanat, “Klinik Psikoloji ve Gelişim Psikolojisi”, Bölge Afet Komite Üyesi Erhan Gökdağ, “Afet Yönetimi” alanında eğitimler verirken, Uzman Koç Mustafa Bayıdır ve Serkan Özizmir gençlerle, afet anında grup ve takım çalışmaları üzerine interaktif olarak çalışmalar yaptı.

genç liderler_ilkses (5)

Dönem Federasyon Başkanı Ayda Özeren ülkemizde ve dünyada meydana gelen afetlere yönelik olarak böyle bir liderlik eğitim programı fikrinin ortaya çıktığını ve 17 Ağustos Depreminin yıl dönümü nedeniyle onun hemen ardından gerçekleştiğini dile getirerek, “Ryla 18 -30 yaş arası gençlerin kişiliklerini geliştirmek, liderlik becerilerini arttırmak ve Rotary hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak için rotary kulüpleri tarafından bölge düzeyinde düzenlenen en az 2 günlük seminerlerdir. 6 Şubat sonrası afet konusunda yapılan sayısız bilinçlendirme eğitimlerinden esinlenerek “AFET LİDERLERİ”ne ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Planladığımız RYLA seminerlerinden biri de “AFET YÖNETİMİ” hakkında bilinçlendirmek ve “AFET LİDERLERİ” yetiştirmek üzere yeniden tasarladık. İlk yardım, psikolojik dayanıklılık, psikolojik yardım gibi güncel hayatta hepimizin ihtiyacı olan eğitim konularını derledik ve gençlerimizle hem öğretici hem eğlenceli hem de birleştirici eğitim programı tasarladık. Liderlik becerisini afet başlığıyla zenginleştirdik ve afet yönetimi konusunda duyarlı gençler yetiştirmeye afet liderliğine ve yönetimine dikkat çekmeye çalıştık.” dedi.

genç liderler_ilkses (6)

Bölge Vakıf Üyesi ve Afet Komitesi Üyesi Erhan Gökdağ ise, “Ne yazık ki tüm dünyada artan doğal felaketler afet bilincinin oluşması ve bu alandaki eğitimlerin önemini artırmıştır. Bu eğitimlerle pek çok gencimizi bu alanda yetiştirdik ve olası bir durum için bilinçlenmelerini sağladık. Bu eğitimlerin gerçekleşmesinde emeği geçen, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

genç liderler_ilkses (1)

Urla Rotray Kulübü Başkanı Berna Üzer de, “2440. Bölgenin İlk RYLA programının, “AFET RYLA”sı olduğunu öğrenince bu konunun Urla Rotary ve Afet Komite Üyemiz de olan kulüp üyemiz Erhan Gökdağ’dan dolayı yıllardır işin içinde olması bizim için sevindirici oldu. Son derece verimli, çok güzel bir etkinlik oldu. Bölgemize, grup kulüplerimize, konuşmacılarımıza ve tüm gençlerimize yürekten teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ege Üniversitesi öğrencilerin ilk tercihleri arasında

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.