TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen emekliliğe uğurlandı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, düzenlenen törenle emekliliğe uğurlandı. Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde gerçekleştirilen törene Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, akademisyenleri, öğrenciler ve Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen’in sevenleri katıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 11:03
Kaynak: Ege Ajans
Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen emekliliğe uğurlandı

Emeklilik töreninde konuşan EÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, “Hem eğitim hem araştırma hem sağlık hizmeti sunumu alanlarında önemli hizmetleri olan değerli Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen hocamızın emeklilik töreni dolayısıyla bir aradayız. Hocam hem idari hem akademik pek çok görev yürüttü. Pek çok komisyonda yer aldı. Bundan sonraki yaşamında  hocamıza mutluluklar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen’in yürüttüğü akademik ve idari görevler ile  hazırladığı bilimsel projelerle ilgili bilgi veren Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ebru Sezer,“ Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, üniversitemizde en çok proje yapan hocalarımız arasındadır. Bu nedenle takdir edilmiş ve ödül almıştır. 64 adet ulusal projesi bulunan hocamızın 2 adet TÜBİTAK projesi, 1 Devlet Planlama Teşkilatı Projesi, bir KOSGEB projesi bulunmaktadır. Bununla birlikte 2010-2012 yılları arasında yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi, 2 adet patenti mevcuttur. Kurucu olarak görev aldığı derneklerin başında; Ege Tıbbiyeliler Derneği, Ege Öğretim Elemanları Derneği, Tıp Eğitimini Geliştirme Derneği, Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezi Konseyi sayılabilir. Ayrıca hocamız, Anabilim Dalımızda 2012-2015 yılları arasında başkanlık görevini üstlenirken, 2008-2018 yılları arasında Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2009’dan günümüze kadar Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Metabolizma Laboratuvarı Sorumlu Uzmanı olarak çalışmıştır” diye konuştu.

Meslek hayatı boyunca üzerinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, “Bu töreni düzenleyen Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bir kez daha mezun olduğumu düşünüyorum. Karşılaştığım her zorluk bana güzel bir yol açtı. Çok değerli hocalarımızla önemli çalışmalara imza attık. Kurslar, seminerler düzenledik. Dersler verdik. Bu yolda yürümemi sağlayan hocalarıma ve aileme teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, “Kadından Bilim İnsanı Olur mu?” başlıklı bir konferans verdi. Tören, Prof. Dr. Yıldırım Sözmen’e plaket ve çiçek takdim edilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.