TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür Yavuz: Velilerin içi rahat olsun

İzmir Kantinciler Odası, yeni eğitim öğretim yılının başlaması öncesinde üyeleriyle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Özgür Yavuz: Velilerin içi rahat olsun

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata’nın da katıldığı toplantıda, okul kantinlerinin güncel sıkıntıları ve beklentileri gündeme getirildi. Velilere seslenen İzmir Kantinciler Odası Başkanı Özgür Yavuz, "Çocuklar ailelerin bizlere emaneti. Ticaret bizim için ikinci planda. Kendi evladımızdan ayırt etmediğimiz öğrencilerimizin sorumluluğunun şuurundayız. Bu sorumluluk ve şuurla evlatlarımıza hijyenik , sağlıklı ve kaliteli hizmet vermek bizim olmazsa olmazımızdır" dedi.

Özgür Yavuz11 (1)

Türkiye’ye örnek

İzmir’de okul kantinlerinin tüm ülkemize örnek olabilecek seviyede olduğunu söyleyen Başkan Yavuz, "Velilerimizin içi rahat olsun. Kalitesiz, sağlıksız Tarım Bakanlığı üretim izni olmayan ürün satmıyoruz, dışarıdan kötü alışkanlıklara karşı dikkatliyiz, okul içinde öğrencilerimizi gözlüyor, kolluyoruz. İzmir’de okul kantinleri TSE kriterlerine uygun şekilde çalışıyor. Eskiden merdiven altında gazoz gevrek satılan kantinler bugün kaliteli kafeterya ve lokantalarla yarışacak düzeyde hizmet veriyor. Sağlıksız ürün satmıyor, hijyene önem veriyoruz. Mutfaklarımızın kapıları velilerimiz öğrencilerimiz ve tüm resmî kurumların denetimlerine her zaman açıktır" diye konuştu.

Velilere çağrı

Öğrenci velilerine de seslenen Yavuz, "Okul kantinlerinin teminatı odamızdır. Biz evlatlarımıza sahip çıkıyoruz ama okul dışında satılan sağlıksız ürünlere ve diğer kötü alışkanlıklara karşı da korunmaları gerekiyor. Bu noktada okul kapılarının sürekli kapalı tutularak, öğrencinin dışarıdan sağlıksız ürün almasının önüne geçilmeli" dedi.

Okul kantini işleten esnafın yoğun ilgi gösterdiği toplantı sonunda oda başkanı Özgür Yavuz, İESOB Başkanı Yalçın Ata’ya çiçek sunarak, özel işlemeli kahve fincanı takımı hediye etti.

Geleceğimizin teminatı

Ülke genelinde okul kantinlerinde arada sırada görülen kötü olayların İzmir’de hiç yaşanmadığına dikkat çeken İESOB Başkanı Yalçın Ata da, "Oda yönetimi ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Dolayısıyla sorunlarınıza vakıfım. Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin esnetilmesi, okul kapılarının sıkı denetim altında tutulması gibi konularda talepleriniz var. İzmir Birliği her zaman kantinci esnafının yanındadır. Öğrenciler geleceğimizin teminatıdır. Sizin sorunlarınızın giderilmesi, yarınlarımızın umudu olan gençlerin daha iyi yetişmesine vesile olacaktır. Çağdaş, bilgili, donanımlı, ülkemizi ileride taşıyacak nesilleri yetiştirmek ortak hedefimizdir" şeklinde konuştu.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: DEÜ, 73 bin öğrenciyle ders başı yapacak

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.