TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖSYM, 2023 DGS yerleştirme sonuçları açıklayarak, sorgulama ekranı açtı!

DGS sınavına katılım sağlayan kişilerin heyecanla beklediği 2023-DGS yerleştirme sonuçları yetkili merciler tarafından açıklandı. DGS kayıt işlemleri ve DGS yerleştirme sonuçlarına ulaşım hakkında bilgiler işte sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 16:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
ÖSYM, 2023 DGS yerleştirme sonuçları açıklayarak, sorgulama ekranı açtı!

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimin Dikey Geçiş Sınavı’nın açıklanması ile birlikte, DGS kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağı merak konusu olurken, 2023 DGS ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte....

2023-DGS yerleştirme sonuçları açıklandı!

DGS sınavına katılım sağlayan kişilerin heyecanla beklediği 2023-DGS yerleştirme sonuçları ÖSYM’in resmi internet sitesi üzerinden yapılan 2023 DGS tercih işlemleri ile birlikte tüm dikkatler DGS yerleştirme sonuçları çevrildi. ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile birlikte 29 Ağustos ila 05 Eylül 2023 tarihleri arasında tercihleri alınarak 2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştı.

2023 DGS yerleştirme işlemlerini tamamlayan kişilerin merakla beklediği sonuçlar ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile birlikte duyuruldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 DGS sonuçları 11 Eylül 2023 tarihinde ilan edildiği bilgisi yer alıyor. Bu durumda da DGS yerleştirme sonuçlarına 11 Eylül 2023’ten itibaren ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarası ve aday şifresiyle erişim sağlayabilecek. Bu durumda da yükseköğretim programını kazanan adaylar kayıt işlemleri ile ilgili üniversiteler aracılığıyla 14 ila 20 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacağı bilgisi verildi.

DGS kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman yapılacak?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimin Dikey Geçiş Sınavı’nın açıklanması ile birlikte, DGS kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler merak konusu olurken, Kayıt sürecinin ayrıntıları yetkililer tarafından duyuruldu. Yapılan duyuruda yer verilen açıklamadan edilen bilgilere göre Elektronik kayıt yaptırmak isteyen kişilerin izlemesi gereken adımlar şu şekilde yer alıyor; Elektronik kayıt yaptırmak isteyen kişilerin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet platformu aracılığıyla sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, aracılığıyla 14 ila 18 Eylül 2023 tarihleri aralığında (18 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’a kadar) online olarak kayıt işlemlerini tamamlayabilecekleri açıklandı.

Elektronik kayıt yapan kişiler, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşanmaması adına e-kayıt işlemleri esnasında yapılan seçimleri başarıyla gerçekleştirildiğini gösteren yazıyı ekranda görmesi gerekmektedir.

E-kayıt işlemlerini tamamlayan kişiler, tercih ettikleri üniversitelerinin internet sitesi aracılığıyla belirtilen belgeleri yine belirtilen tarih aralığında elden teslim etmesi gerektiği konusunda açıklama yapıldı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2023-YKS Ek Yerleştirme tercihleri ne zaman açıklanacak?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.