TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okullara randevu sistemi geliyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), "veli randevu sistemi" ile velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 12:14
Kaynak: AA
Okullara randevu sistemi geliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, okul müdürleri ve öğretmenler arasında randevu sistemi uygulaması çağrısının ardından, MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü çalışmalara başladı. Bu doğrultuda, öğretmen-veli görüşmelerini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir dijital uygulama geliştirildi.

Yazılım uzmanları tarafından geliştirilen "veli randevu sistemi" ile veliler, çocuklarının eğitim durumunu görüşmek istedikleri öğretmenlerle görüşme zamanlarını ayarlayabiliyorlar. Bu uygulama sayesinde veliler, okulda öğretmenleriyle görüşme sürecini daha etkin ve organize bir şekilde yönetebiliyorlar.

Öğretmene göre belirleniyor

Veli-randevu sistemi, okul yöneticilerine öncelikle öğretmenlerin zaman açısından uygunluğunu belirleme imkânı sunuyor. Veliler, okulun internet sitesi üzerinden e-devlet kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yapıyorlar. Sistemde, öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabiliyorlar. Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutuluyor. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri, öğretmenlere randevu saatlerini bildiriyorlar. Veli, sisteme giriş yaptıktan sonra randevu talep edebiliyor ve aktif veya eski randevularını görebiliyor. Ayrıca, henüz gelmemiş randevularını iptal etme imkanına da sahiptirler.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.