TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere Müjde! Şartlar Sağlandığı Sürece Her Ay 3000 TL Verilecek Olan Burs

LGS sınavına girecek olan öğrenciler için devletten müjdeli haber geldi. Mevcut şartların sağlanıldığı taktirde öğrencilere her ay 3000 Türk Lirası tutarında verilecek olan bursun ayrıntıları paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 20:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Öğrencilere Müjde! Şartlar Sağlandığı Sürece Her Ay 3000 TL Verilecek Olan Burs

Haziran ayında yapılması planlanan LGS sınavına aylar kaldı. Aylar sonra gerçekleştirilecek olan LGS sınavı sebebiyle devletten öğrencilere destek yardım müjdesi geldi.

vali gül

Vali Davut Gül’den Tam Puan Alanlara Adeta İkramiye Gibi Burs Müjdesi

İstanbul valisi Davut Gül, Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS sınavına hazırlanan öğrencilere güzel haberler verdi. Eğer öğrenci LGS sınavında tam puan almayı başarırsa, o öğrenciye her ay 3000 TL verileceğini açıklayan Vali Davut Gül, 388 öğrenciye bu yardımın yapılacağını belirtti.

LGS adına düzenlenmiş olan programa katılım gösteren Vali Davut Gül, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikteydi. Vermiş oldukları kararları paylaşan Davut Gül ve Mahinur Özdemir Göktaş, LGS sınavından tam puan almış olan öğrencilere her ay 3000 TL burs verileceğini açıkladı. Bunun yanında, bursun 388 öğrenciye verileceğini ve birtakım dezavantajlara sahip olan öğrencilerin burs konusunda daha öncelikli olduğunu, bunun yanında yetenekleri ile öne çıkan öğrencilerin de burs konusunda öncelik kazandığını belirtti.

Öğrenciler ve öğretmenlere övgüler sunan ve teşekkürlerde bulunan Vali Davut Gül, en yakın zamanda öğrencileri ve öğretmenleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturma arzusunda olduğunu belirtti.

burs

Öğrencilere gelecekleri hakkında güzel ve umut dolu temennilerde bulunan Vali Davut Gül, öğrencilerden tek bir isteklerinin olduğunu belirtti. Davut Gül, öğrencilerden tek isteklerinin hayatlarını dünyanın neresinde ve nasıl şekillerde geçiriyor olurlarsa olsunlar Türkiye’yi hiçbir zaman bırakmamaları gerektiğini, bir ayaklarının mutlaka Türkiye’de kalması gerektiğini, beklentilerinin ve isteklerinin sadece bu olacağını söyleyerek öğrencilere olumlu temennilerde bulundu.

Dünyada nereye giderlerse gitsinler kalplerinden Türkiye’yi eksik etmemeleri gerektiğini öğrencilere aktaran Davut Gül, tam puan yapan öğrencilere verilmesi kararlaştırılan bursun detaylarını paylaşmakla birlikte gelecek günler ve yıllarda öğrencilerin eğitimi adına yapmış oldukları planların ayrıntılarını paylaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.