TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meslek Lisesi Öğrencileri İçin Güzel Bir Gelecek Planlanıyor

Meslek lisesi öğrencileri için yeni bir istihdam programı başlatıldı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre program öğrencilerin gelecek istihdamlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 16:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meslek Lisesi Öğrencileri İçin Güzel Bir Gelecek Planlanıyor

Meslek lisesi öğrencilerinin gelecekleri adına yeni bir istihdam programının yapıldığı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan meslek lisesi öğrencilerine yönelik çok yönlü yeni istihdam programı kapsamında istihdamın gerçekleşmesinin kolaylaşması amaçlanıyor.

Millî Eğitim Bakanlığının Meslek Lisesi Öğrencilerine Yönelik Yeni İstihdam Programı

Meslek Lisesi öğrencilerinin istihdamını kolaylaştırmayı amaçlayan yeni programa göre, “bölge”, “sektör içi”, “sektöre entegre” ve “ihtisas” olacak şekilde dört yeni programın öğrencilerin okul hayatlarına geçirilmesi kararı alındı.

meslek liseleri

Meslek lisesi öğrencilerinin ilgili oldukları sektörlerde istihdamını kolaylaştıracak yeni mevzuat kararını açıklayan Millî Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinde öğrencilerin sektörlerinin içerisinde yer alacak şekilde eğitim görmelerini amaçladıklarını belirtti.

Yeni kontenjanlar hakkında açıklamalarda bulunan MEB, sektör konusunda yoğunluğun var olduğu 11. Sınıf öğrencileri adına barınma ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeni kontenjanların açıldığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğrencilerin İstihdamına Odaklanıyor

Gelecek olan eğitim öğretim dönemi ile hayata geçirilmesi istenilen yeni mevzuat programı ile istihdam odaklı bir eğitim amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı konu hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

meslek liseleri

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in vermiş olduğu talimat ile birlikte hazırlanmış olan yeni eğitim mevzuat programı “MEB bölge, ihtisas, sektör içi ve sektöre entegre mesleki teknik ortaöğretim kurumlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönerge” isimli mevzuat hakkında yapılan açıklamalar merak ediliyor.

Ali Karagöz yaptığı açıklamalarda sektörde var olan istihdam ihtiyacını en güzel şekilde karşılayacak olanın şu anda eğitim gören meslek lisesi öğrencileri ile sağlanacağını ifade etti.

meslek liseleri

Var olan meslek liselerindeki öğrencilerin nitelikli bir iş gücü oluşturmaları adına hazırlanan öğretim programları hakkında yapılan çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Karagöz, fırsat eşitliğini sağlamanın yanında iyileştirilmesi gerekilen noktalarda yapılacak olan düzeltmeleri tüm mekan ve öğretmenler dahil olmak üzere birlikte planladıklarını dile getirdi.

Öğrencilere verilecek eğitimin en doğru ve verimli şekilde yapılmasının amaçlandığını belirten Ali Karagöz, yaptıkları programları ayrıntılı bir şekilde sundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.