TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYTE, yükseköğretimin liderlik ödülünü aldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Yükseköğretimin Oscarı olarak kabul edilen THE Awards Asia 2024’te “Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü”nün sahibi oldu

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 10:42
Kaynak: BÜLTEN
İYTE, yükseköğretimin liderlik ödülünü aldı

THE Awards Asia 2024’de “Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü" uluslararası arenada her geçen gün marka değerini güçlendiren İYTE’ye layık görülürken, bu prestijli ödülü Malezya Kraliçesi Raja Zarith Sofiah İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’a bizzat takdim etti.

Ülkenin ve bölgenin yükselen değeri İYTE Yükseköğretimin Oscarları olarak bilinen ve uluslararası derecelendirme platformu Times Higher Education (THE) tarafından verilen THE Awards Asia 2024’te “Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü"ne layık görüldü.

Yükseköğretim kurumları arasında olağanüstü liderlik ve kurumsal performansı takdir etmek amacı taşıyan, Londra merkezli uluslararası Üniversite derecelendirme platformu Times Higher Education (THE) tarafından verilen THE Awards Asia 2024’ün sonuçları Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Malezya Kraliçesi Raja Zarith Sofiah’ın teşrifleriyle düzenlenen törenle açıklandı.

İYTE’nin inovasyon merkezine dönüşümündeki ‘Vizyon Netliği’nin Enstitüye birincilik ödülünü getiren unsur olduğunu ifade eden jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede; "Strateji sadece kurumun değil, aynı zamanda bulunduğu bölgenin potansiyelinin anlaşılmasına dayanıyordu. ” ifadeleri yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran yaptığı açıklamada ödülü Enstitüye ve Türkiye’ye kazandırmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek şunları kaydetti: “Enstitümüzü uluslararası arenada daha iyi noktalara taşımak adına büyük bir emek ve özveriyle çalışıyoruz. Emeklerimizin küresel arenada takdir edilmesi, karşılık bulması bizleri daha da motive ediyor. Böylesine kıymetli bir ödülü Enstitümüze layık gören değerli jüri üyelerine ve bu başarımızda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Üniversite yönetimi olarak stratejimizi öncelikle Enstitümüzün dolayısıyla bölgemizin ve ülkemizin uluslararası bilimsel platformda daha da güçlü söz sahibi olmasını etkin kılacak projeler geliştirerek belirliyoruz. İYTE’mizi ve ülkemiz yükseköğretimini dünyada daha da ileri noktalara taşımak adına var gücümüzle ve aşkla çalışmaya devam edeceğiz”.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.