TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İOKBS 2024 bursluluk sınavı sonuçları: Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) Nisan ayındaki oturumunun heyecanla beklenen sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Sınav sonuçlarının ne zaman yayımlanacağı ve nasıl sorgulanacağı konusundaki bilgiler merakla bekleniyor. Peki, Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 14:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
İOKBS 2024 bursluluk sınavı sonuçları: Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Bursluluk sınavı sonuçlarının duyurulmasını bekleyen öğrenciler için geri sayım başladı. Bu yıl, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na toplamda 1 milyon 86 bin 894 öğrenci başvuruda bulundu, aralarında 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf seviyelerinde öğrenciler yer alıyor. Sınavın ardından, 2024 Bursluluk Sınavı'nın A ve B soru kitapçıkları ile cevap anahtarları Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi web sitesi üzerinden yayımlandı. Şimdi, öğrenciler netlerini hesaplayarak, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyorlar.

 Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır

MEB'in değerlendirmesine göre, her test için öğrencilerin ham puanları hesaplanacak ve yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılacak. Bu şekilde elde edilen geçerli cevaplar için ham puanlar belirlenecek. Her test için Standart Puanlar, tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye ve standart sapmasını 10'a getiren bir dönüşüm işlemiyle hesaplanacak. Peki, bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren açıklanacak. Eğer veli talep ederse, okul müdürlükleri "Sınav Sonuç Belgesi"ni elektronik ortamdan alacak, mühür ve imzaladıktan sonra veliye veya öğrenciye imza karşılığı teslim edecek.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Bursluluk sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen öğrenciler http://www.meb.gov.tr adresinden sonuçları takip edebilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.